Västerås Tidning brinner för ungdomsidrotten. Nu kan ni ta del av vad några av alla dessa unga idrottare tycker om sin sport. Vi har besökt tio föreningar. Dessutom har vi träffat ungdomsdomaren Edvin. Foto: Västerås Tidning

Därför satsar Västerås Tidning på ung idrott

Västerås Tidning brinner för ungdomsidrotten. Därför bjuder vi denna helg på en hel tidning – vars samtliga artiklar också finns här på vår sajt – fylld med idrottande ungdomar från skiftande sporter. Därför delar vi också i höst för första gången ut Västerås Tidnings ungdomspris i form av två stipendier i samband med Västerås idrottsgala.

”Ungdomsidrotten engagerar och berör otroligt många. Därför känns det naturligt att ge det stort utrymme hos oss”, säger Västerås Tidnings Ung idrott-redaktör Jonas Bergkvist.

Under vinjetten Ung idrott har Västerås Tidning i snart tre år valt att rikta strålkastarljuset mot de idrottande ungdomarna.

Med sedan starten för att hålla i trådarna har tidningens Jonas Bergkvist varit.

Varför denna satsning på ungdomsidrotten?

– Ungdomsidrotten engagerar och berör otroligt många. Därför känns det naturligt att ge det stort utrymme hos oss. Vi vill på olika sätt synliggöra och lyfta fram den enorma styrka och kraft som finns inom Västerås idrottsliv med fokus på de unga. Det finns 107 föreningar som söker föreningsstöd för barn och ungdomar mellan 7 och 20 år hos Västerås stad, säger Ung idrott-redaktören Jonas Bergkvist.

Idrott är ofta resultatinriktad och fokuserad på prestationen.

På Västerås Tidnings Ung idrott-sidor behöver det nödvändigtvis inte vara segrarna som får de stora rubrikerna.

– Tvärtom, skulle jag säga. Vi försöker även lyfta fram de mindre händelserna och kanske framför allt de mindre föreningar som annars inte får så stor plats i medierna.

Hur kan man följa ungdomsidrotten via Västerås Tidning?

– Vi försöker ha en sida i veckan, oftast i helgutgåvan, som är helt vigd åt ungdomsidrotten. Dessutom har vi nu sedan vår sajt (www.vasterastidning.se) kommit igång ordentligt även lagt ut en del artiklar där. Men vi är givetvis hela tiden i behov av tips från föreningarna och de aktiva själva.

Som en del av satsningen på Ung idrott kommer Västerås Tidning att dela ut ett eget pris på Västerås idrottsgala i höst. Berätta mer om det?

– Ja, det känns väldigt glädjande att vi från och med i år instiftar ett Västerås Tidnings ungdomspris i form av två stipendier. Dessa kommer att delas ut i två kategorier, dels Årets lag/förening, dels Årets ungdomsledare. Här sätter vi inte resultatet i fokus utan det lag eller förening som stått för några extraordinära insatser utanför resultatlistan, i form av ett stort socialt engagemang eller någon annan speciell satsning, är de som premieras. Inte heller på ledarsidan är det resultaten som står i fokus utan vi tycker att det är viktigt att lyfta fram det enorma arbete och det engagemang som läggs i form av ideellt arbete ute hos klubbarna. Men här behöver vi i juryn på Västerås Tidning givetvis tips på tänkbara stipendiater, säger Jonas Bergkvist.

Hur gör man för att tipsa om det?

– Enklast är att maila till ungidrott@vasterastidning.se.

Höll du själv på med idrott som ung?

– Jag provade på en mängd olika idrotter, allt från brottning till simhopp. Jag (s)peakade min unga idrottskarriär med ett guld i Västmanniaden i bangolf, vilket jag fortfarande är omåttligt stolt över, haha.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.