Bandyfest för flicklagen på Hakonplan

Under helgen var det stor bandyfest på Hakonplan. VSK arrangerade en matchdag för flicklag. Förutom flera spännande matcher fick flickorna även besök av idolerna i VSK:s damlag.

  • Publicerad 19:00, 26 dec 2017

"Hejsan alla är ni klara". Tjejerna i lag grön laddar för match. Foto: Jonas Edberg

Trots att det var gråkallt och att det regnade småspik från skyn var glädjen på topp ute på isen när VSK F07 bjöd in till en riktig bandyfest för flicklag.

Förutom att VSK själva ställde upp med flera egna lag fanns lag från Tillberga, Skutskär, Finspång, Västerstrand och Hammarby representerade på uteisen intill den stora bandyhallen. Totalt deltog cirka 80 tjejer födda mellan 2003 och 2009.

När Västerås Tidning kommer till Rocklunda är tjejerna från laget som för dagen heter VSK F07 Grön på väg ut till match och tjejerna är märkbart uppspelta och förväntansfulla. För motståndet står Finspång och det här är lag gröns första av totalt fem matcher under dagen.

Runt planen står föräldrar, syskon och en och annan kallfrusen farförälder och huttrar och hejar. Vad som däremot inte märks av är den föräldrahets som ibland kan finnas runt ungdomsidrotten.

– Vi räknar inga resultat. Vi pratar inte ens om att vinna. Allt som betyder något är att ha kul, säger lagledaren Thomas Neidenmark.

Under matchen hör man tränarna mana på och peppa spelarna på isen. Men istället för att hetsa upp sig om målchanser hörs rop om att bredda spelet och hitta passningar.

– Vi tränar mycket på passningsspelet och försöker få tjejerna att förstå att det viktigaste är att passa bollen, säger Thomas.

Delaktiga föräldrar

VSK:s F07-lag består av 32 tjejer födda mellan 2006 och 2009. Med det är de ett av de största lagen inom flickbandyn i hela landet.

– Vi har vuxit för varje år. Så fort vi fick ordning på lagets organisation började truppen att växa, berättar Thomas Neidenmark.

Nyckeln har varit engagerade och delaktiga föräldrar.

– Vi har ett motto som lyder: "Om alla gör lite behöver ingen göra mycket". Och det fungerar faktiskt. Det viktigaste är att skapa rätt förutsättningar för tjejerna och om föräldrarna känner sig trygga så gör barnen det också.

Besök av idolerna

Som avslutning på bandyfesten fick tjejerna den här dagen fint besök nere på Hakonplanen. Ett gäng av spelarna från VSK:s damlag passade då på att titta till framtidens dambandystjärnor.

Damlaget, som den eftermiddagen skulle möta Karleby i en repris på vårens SM-final, har en nära relation till sina yngre klubbkamrater. För de unga tjejerna är damlagsspelarna idoler och förebilder, en roll som de verkligen försöker leva upp till.

– Spelarna i damlaget är väldigt kärleksfulla och tillmötesgående mot våra tjejer. Det är kul för vi har gjort mycket för att uppvakta dem. Tjejerna i F07 brukar vara maskotar och bollfior på deras matcher och flera av tjejerna i laget går ofta och tittar när damerna spelar, berättar Thomas Neidenmark.

Damlagets stjärnor kom förbi och snackade med tjejerna i VSK F07. Foto: Jonas Edberg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

VÄSTERÅSAREN

Vem vill du ska bli Västeråsaren 2017? Lägg din röst här!

SMAKFULLT

Drinkarna som förgyller festen

Liva upp vintermörkret med lite festliga drinkar! Agnes Viklund är bartender på populära nattklubben Nya Hattfabriken i Västerås. Hon delar här med sig av sina bästa tips för att gör dig till kung...tisdag 19/12 9:45

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

KURSER & UTBILDNINGAr

Karriärväxling gav ny tjänst och en inspirerande vardag

Petra: Jag har aldrig ångrat mitt val Att göra en karriärväxling blir för många ett startskott till en nytändning i arbetslivet. En som vågade ta steget är Petra Kolsvik. Efter nästan 20 år som handläggare på Försäkringskassan tog hon...söndag 14/1 9:00

Över 100 utställare – redo att rekrytera

Årets Rekryteringsmässa hålls på ACC 13 februari Den 13 februari är det dags för årets Rekryteringsmässa – en plats där arbetsgivare, utbildningssamordnare och arbetssökande möter varandra. Mässan arrangeras samtidigt i Västerås och Eskilstuna. Med...lördag 13/1 15:00

Här är yrkena som gynnas av den starka konjunkturen

Analytikern: Det krävs för att få ett jobb under 2018 Gymnasieutbildning är fortfarande en nödvändighet för att få jobb i Västmanland trots att Arbetsförmedlingens prognos för kommande år visar på att det kan bli över tusen nya jobb i Västmanland 2018.lördag 13/1 13:00

RÄTT RÄTT

Amir testar Apotekarnes julmust

Mästerkocken Amir Kheirmand testar i Apotekarnes klassiska årsmust. Dessutom försöker han lista ut vad som är den hemliga ingrediensen i drycken.tisdag 19/12 9:38

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING