Martin Landström blev tvåmålsskytt för VSK i kvällens match mot Sandviken. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

VSK var illa ute – räddade poäng mot Sandviken

VSK Bandy var riktigt illa ute i kvällens bortamatch mot serieledande Sandviken. Men efter en stark vändning i andra halvlek lyckades VSK rädda en poäng efter att matchen slutat 6–6 i Göransson Arena.

Toppstriden i bandyns elitserie är rafflande. Inför kvällens omgång ledde Sandviken med 3 poäng före seriefemma VSK.

I kvällens match i Göransson Arena var det hemmalaget Sandviken som inledde bäst och ledde med 4–1 efter dryga 30 minuters spel. Martin Landström reducerade till 4–2 men Sandviken hann med att utöka ledningen till 5–2 innan halvtidsvilan.

VSK fick en smakstart på andra halvlek då Martin Landström reducerade till 5–3 efter 30 sekunders spel. I den 55: minuten utökade Sandviken ledningen till 6–3. VSK gav inte upp utan nu startade en stark upphämtning. I den 64:e minuten sätter Patrik Sjöström 6–4 på straff. I den 71:a minuten kliver Ted Bergström fram som målskytt med sin reducering fram till 6–5. Bara minuten senare var det kvitterat efter att Simon Jansson gjort 6–6.

Jakten på en topplacering i tabellen fortsätter för VSK. Att få med sig en poäng från Göransson Arena var ändå viktigt med tanke på toppstriden. På söndag väntar en ny match för VSK då man gästas av Sirius hemma i ABB Arena.

MATCHFAKTA

Sandviken – VSK Bandy 6–6 (5–2, 1–4)Målskyttar VSK Bandy: Martin Landström 2, Oscar Gröhn, Ted Bergström, Patrik Sjöström, Simon Jansson.