Ted Bergström var stekhet i fredagens derby i ABB Arena Syd. Innan matchen var över hade Bergström stänkt dit fem mål och var högst bidragande till VSK:s 11–5 seger över Tillberga. Foto: Stefan Lindgren×1 / 6Visa bildtextBild 1 av 6

VSK vann derbyt med tvåsiffrigt

Västerås SK visade varför man var favorit i fredagens derby i ABB Arena. Efter fem mål av Ted Bergström och en stark offensiv kunde VSK besegra Tillberga Bandy med 11–5.

Publicerad

Derbyt var jämnt i den första halvleken då Tillberga överraskade VSK med ett effektivt anfallsspel. VSK tvingades att ta en timeout i den 22:a spelminuten och efter den tog man över matchen mer och mer. I slutet av perioden gjorde VSK ett ryck i målprotokollet då man gick ifrån till en 5–3 ledning efter två sena mål av Ted Bergström och Simon Jansson.

I andra halvlek drog Tillberga på sig två matchstraff vilket gjorde att VSK fick ett ännu större spelövertag. Detta var något som VSK inte var sena att utnyttja. Derbyts stora spelare var Ted Bergström som satte fem mål för VSK och var den drivande spelaren i hemmalaget den här kvällen. Med tre mål i första halvlek och ytterligare två mål och två framspelningar i andra från Bergströms klubba slutade matchen med en 11–5 seger för grönvitt.

– Det var en riktigt bra insats överlag. Vi hade behövt komma upp i nivå tidigare i matchen och vi tog en tidig timeout, säger Ted Bergström.

Var ni överraskade att Tillberga var så effektiva?

– Nej det tycker jag inte. Det är ändå tätt och det smäller och det uppstår situationer och det var precis vad vi hade förväntat oss av matchbilden. Men på det stora hela är vi nöjda men vi skulle ha börjat som vi spelade efter timeouten.

Tillberga drog på sig två matchstraff i andra halvlek och tappade energi, hur var derbykänslan i matchen?

– Vi visste att de skulle spela på det viset och försöka få oss ur balans. De lyckades till viss del under den första halvtimman. Det blev grinigt och tätt och det uppstod konstiga situationer.

Fem mål från din sida, när hände det sist?

– Det var nog ett tag sedan, men det var fantastiskt skönt och jag var laddad inför den här matchen.

Hur viktigt är det för dig att få göra mål?

– Det är viktigt och jag älskar att göra mål och jag ska göra mål, så är det. Sedan är det extra skönt att dom sitter och att stänka dit målen. Det är skönt för självförtroendet och det blir arbetsro på träningarna och man blir lugn i kroppen. Jag fick bra uppbackning av lagkamraterna som satte mig i bra lägen, Ted Bergström.

MATCHFAKTA

Västerås SK–Tillberga 11–5 (5–3)

Första halvlek: 1–0 (3) Ted Bergström (Tobias Holmberg), 1–1 (12) Joel Engström, 1–2 (13) Kim Barklund (Jimmy Jansson), 2–2 (15) Ted Bergström (Patrik Sjöström), 2–3 (21) Robin Andersson (Joel Engström), 3–3 (23) Martin Landström (Tobias Holmberg), 4–3 (40) Ted Bergström (Simon Jansson), 5–3 (43) Simon Jansson

Andra halvlek:  5–4 (53) Robin Andersson (Jimmy Jansson), 6–4 (55) Emil Juhlén (Martin Landström), 7–4 (63) Ted Bergström (Robin Folkesson), 8–4 (66) Ted Bergström (Robin Folkesson), 9–4 (88) Patrik Sjöström (Martin Landström), 10–4 (89) Tobias Holmberg (Ted Bergström), 11–4 (90) Simon Jansson (Ted Bergström)

Powered by Labrador CMS