Karwan Safari blev stor matchhjälte med sina två mål i Umeå på lördagseftermiddagen. Här ses skyttekungen i hemmamatchen mot Vasalund under förra året. Foto: Jonas Bergkvist

VSK tog andra raka segern i Norrettan

VSK Fotboll fortsätter att imponera i Norrettan. Ny seger nu på lördagseftermiddagen i bortapremiären mot Team TG i Umeå. 2–0 till de grönvita sedan Karwan ”Han gör vad han vill” Safari blivit stor hjälte med sina två mål.

VSK följde alltså upp den kassaskåpssäkra 3–0-segern mot Assyriska i premiären hemma på Solid Park på skärtorsdagen med att hålla nollan igen och vinna även säsongens första bortafajt.

Båda målen kom i den första halvleken – och båda gångerna var det skyttekungen Karwan Safari som höll sig framme. Först 1–0 efter 26 minuter, framspelad av mycket pigge Simon Johansson. 2–0 kom till efter en tavla av hemmamålvakten på Filip Tronêts inlägg. Safari påpassligt framme och skickade in 2–0.

Fler mål blev det alltså inte uppe i Umeå denna lördagseftermiddag och VSK har därmed inlett division I norra-spelet på bästa tänkbara sätt. Fem mål framåt, noll i baken, sex poäng – och tidig serieledning.

Matchfakta

Team TG–VSK 0–2 (0­2)

Första halvlek: 0–1 (26) Karwan Safari (Simon Johansson), 0–2 (44) Karwan Safari (Filip Tronêt).