VSK:s Mikael Olsson har precis gjort 1–1 mot Villa. Foto: Stefan Lindgren×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

VSK tillbaka på vinnarspåret

VSK Bandy har hittat tillbaka till vinnarspåret. Ikväll besegrade man Villa Lidköping med 3–2 hemma i ABB Arena Syd efter en stark andra halvlek.

Publicerad

VSK kom till kvällens match med två raka förluster. Det kan ha varit något som påverkade spelet i inledningen av matchen då spelet var avvaktande och där man inte ville bjuda Villa på någonting i en halvlek som blev mållös.

– Det var lite ställningskrig men jag tycker ändå att vi skapar lite chanser på hörnor och sedan hade vi några bra lägen och vi trodde på oss själva inför andra halvlek, säger VSK:s mittfältare Mikael Olsson.

I den andra halvleken hände det betydligt mera. Villa Lidköping öppnade målkontot i matchen innan VSK varvade upp rejält. Mikael Olsson satte den viktiga 1–1 kvitteringen i den 61:a minuten och det var startskottet på en fin offensiv period i matchen. I den 68:e minuten satte Ted Bergström 2–1 framspelad av Magnus Joneby. VSK fortsatte att skapa fina chanser och i den 75:e minuten utökade Stefan Edberg till 3–1 på hörna. Villa avslutade matchen starkt och reducerade i slutminuterna. Men VSK redde ut den sista anstormningen och bärgade två mycket viktiga poäng i toppstriden.

— Det var viktigt att vi fick kvitteringen snabbt. Sedan kom 2–1 målet inte så långt efter kvitteringen, säger Olsson.

Det kändes som att ditt 1–1 mål satte fart på er offensiv, håller du med?

– Det kändes som det och sedan fick vi 3–1, och då trodde vi att det skulle rulla på lite mera. Då började vi att tappa fokus och släppte in dem igen, det är riktigt onödigt.

Hur oroligt var det där i slutet?

– Det blev tryck, de lastade på med allt de har och det var skönt att vi redde ut det.

Hur pass viktigt var seger för er efter de två senaste förlusterna?

– Vi vet att vi är starka här hemma och vi vann rättvist. Det var två sköna poäng och det hade känts konstigt om de hade kommit ikapp, avslutar Mikael Olsson.

MATCHFAKTA

VSK Bandy – Villa Lidköping 3–2 (0–0, 3–2)

Målskyttar VSK Bandy: Mikael Olsson, Ted Bergström, Stefan Edberg

Powered by Labrador CMS