VSK fick jubla igen på söndagskvällen och tog säsongens tredje seger efter två raka matcher utan fullpoängare. 3–1-segern borta mot Enskede var solklar, trots att Grönvitt hamnade i ett tidigt underläge. Foto: Jonas Bergkvist/Arkiv

VSK tillbaka i vinnarspåret

Redan efter 16 minuter låg man under med 1–0. Men ett rött kort och en straff vände matchen för VSK mot Enskede. Nu är laget uppe på kvalplats.

Efter en förlust och ett kryss i de två senaste matcherna var det ett hungrigt VSK som ställdes mot Enskede på bortaplan under söndagseftermiddagen i division I norra. Men det började inget vidare. 1–0 i baken redan efter 16 minuter.

Sex minuter senare skulle dock matchen vända i grönvit favör. VSK tilldelas en straff efter att en hemmaspelare tagit med handen och fått rött kort.

I andra halvlek orkar sedan inte ett decimerat Enskede stå emot VSK:s offensiv. Redan i den 46 minuten gör Simon Johansson 1–2 på ett distansskott. Med tio minuter kvar avgör Dennis Persson definitiv matchen med sitt 1–3-mål. Målet kommer på nick efter ett perfekt slaget inlägg av Filip Tronêt.

Segern innebär att VSK är uppe på andraplats i en haltande division 1 norra-tabell.

Nästa match spelas mot Sandviken hemma på Solid Park 21 maj.