VSK:s senaste nyförvärv Foto: VSK Fotboll

VSK skriver korttidskontrakt med Sarr

Idag meddelar VSK Fotboll att man skrivit ett korttidskontrakt med provspelaren Birahim Sarr. Den 26-årige fransmannen ska stärka upp VSK:s mittfält och säger så här efter att han skrivit på kontraktet. – Det är här jag vill vara, säger Sarr om att komma till Grönvitt.

Med en lång skadelista här VSK Fotboll sett till att skriva ett korttidskontrakt med Birahim Sarr som sträcker sig fram till sommaruppehållet. Så här säger Sarr om sin första tid i klubben.

– Det känns bra att ha varit här under två matcher och träffat spelarna och tränarna. Vi har spelat två matcher mot lag högre upp och det kändes bra, berättar Sarr för VSK:s hemsida.

– Jag är väldigt glad över att vara här, det är det här jag har jobbat för och det är här jag vill vara.

Sarr pratar ingen svenska men han anser inte att det kommer att vara något problem då han kan prata franska med den nye backen Ravy Tsouka och den assisterande tränaren Thomas Gabrielsson.

– Det känns bra att ha fler personer som pratar franska, dessutom är Ravy en god vän till mig. Sen pratar jag engelska och alla i laget gör också det, så det är inga problem för mig.

Om sina egenskaper som spelare säger Sarr så här.

– Jag är aggressiv och en fajter på planen, jag spelar med kraft. Sen kan jag tillföra erfarenhet från spel högre upp och motivation, jag har kommit hit av en anledning och kan addera en god känsla.

​En som var riktigt nöjd med Sarrs påskrift var managern Tor-Arne Fredheim.

– Det är ett glädjande besked att vi skrivit korttidskontrakt med Sarr, han är en spelare vi behöver just nu när vi har många skadade. Vi behöver konkurrens på flera positioner och spelare som kan spela på flera positioner och det kan Birahim. Han kan spela som central mittfältare, som vänsterback och mittback. Vi får ta en bedömning om en fortsättning med Sarr under våren, säger Fredheim och fortsätter.

– Ska jag skriva ett längre kontrakt med en spelare så vill jag se honom i fler matchsituationer och i träning, sedan bedöma honom som människa och om han passar in rent fotbollsmässigt hos oss. Det som är säkert är att Sarr kommer att gå in och konkurrera på de positionerna han kan spela på direkt.

Källa: VSK:s hemsida

FAKTA

Namn: Birahim Sarr
Född: 27 juli 1991
Position: Central mittfältare
Aktuell: VSK Fotbolls senaste nyförvärv
Kontraktslängd: Fram till och med sommaruppehållet 2018

Powered by Labrador CMS