Stefan Edberg räddade en poäng till VSK Bandy när han kvitterade till 3–3 i den 75:e minuten mot Broberg/Söderhamn. Foto: Stefan Lindgren×1 / 6Visa bildtextBild 1 av 6

VSK kryssade mot Broberg/Söderhamn

Måndagens möte mellan VSK Bandy och Broberg/Söderhamn slutade 3–3 efter att bortalagets målvakt Henrik Rehnvall storspelat mellan stolparna. VSK var illa ute men Stefan Edberg tryckte in kvitteringen i den 75:e minuten.

Publiken som hade sökt sig till ABB Arena denna måndagskväll fick se två lag som inledde matchen försiktigt. Inget av lagen var beredda på att bjuda på något och det resulterade i ett försiktigt anfallsspel.
VSK tog ledningen i den 13:e minuten då Stefan Edberg tryckte in 1–0 efter en omdiskuterade situation där Brobergs målbur var ur läge. Domaren godkände målet trots Brobergs vilda protester. I den 41:a minuten tilldöms VSK en straff som Patrik Sjöström förvaltade på bästa sätt då han krutade in 2–0 med ett distinkt skott som den annars utmärkte Brobergskeepern Henrik Rehnberg var chanslös på. Broberg fick sedan en mycket psykologiskt viktig reducering i den 44:e minuten då Jonas Nygren lyckades överlista Andreas Bergwall i VSK målet.
I andra halvleken var det Broberg som startade bäst. I den 48:e minuten kvitterade Linus Forslund till 2–2 och tre minuter senare satte Jonas Engström 2–3 till Broberg. VSK jobbade på för en kvittering men hade svårt att skapa det riktigt heta chanserna. Dels på grund av egen oskärpa och när väl lägena kom storspelade Rehnberg i Brobergskassen. I den 75:e minuten kom tillslut kvittering då Stefan Edberg satte sitt andra mål i matchen då han gjorde 3–3 målet på hörna. VSK trummade sedan på för ett vinstmål och skapade chanser för att avgöra men man lyckades inte överlista Rehnberg som svarade för några spektakulära räddningar i slutskedet av matchen.