VSK möter Villa Lidköping i kvartsfinalen. Foto: Stefan Lindgren

VSK krossade Kalix – nu väntar Villa i kvarten

VSK Bandy hamnade på en fjärde plats i tabellen då den sista omgången avgjorde i årets elitserie. Detta efter att man krossat Kalix med 12–0 på bortaplan.

Publicerad

Inför kvällens omgång låg VSK på en femte plats i tabellen. Men i och med att fjärde placerade Villa Lidköping tappade poäng mot Hammarby kunde VSK ta sig om i tabellen efter storsegern mot Kalix

VSK fick en smakstart då man efter 25 minuters spel hade skaffat sig en 5–0 ledning. I den 36:e minuten utökade Anders Bruun ledningen till 6–0 då han gjorde sitt andra mål i matchen.

I den andra halvleken fortsatte VSK att ösa på med effektiv offensiv. Efter bland annat tre mål av Martin Landström kunde VSK vinna med förkrossande 12–0.

På fredag startar slutspelet och där inleder VSK på hemmaplan mot Villa Lidköping. För VSK var det viktigt att knipa fjärde platsen då detta innebär fördel av hemmaplan i kvartsfinalserien.

Kalix–VSK 0–12 (0–6)

0–1, (hörna, 4) Anders Bruun (Magnus Joneby), 0–2 (7) Tobias Holmberg (Emil Juhlén), 0–3 (11) Emil Juhlén (Simon Jansson), 0–4 (23) Simon Jansson (Ted Bergström), 0–5 (25) Ted Bergström (Robin Folkesson), 0–6 (hörna, 36) Anders Bruun (Magnus Joneby), 0–7 (55) Martin Landström (Simon Jansson), 0–8 (straff, 56) Patrik Sjöström, 0–9 (64) Magnus Joneby (Simon Jansson), 0–10 (68) Martin Landström (Oscar Gröhn), 0–11 (73) Robin Folkesson, 0–12 (85) Martin Landström (Simon Folkesson).