Foto: Stefan Lindgren

VSK kan slå publikrekordet i hemmapremiären

Allt är upplagt för en stor publikfest när VSK Fotboll gör hemmapremiär mot Akropolis under lördagen. Väderprognosen utlovar fint väder och VSK hoppas på att slå nytt publikrekord.

Publicerad

– Det ser jättebra ut inför morgondagen. Vi har sålt över 3500 biljetter och sedan har vi alla ungdomar som går in gratis. Sedan går Mälarenergi Cup och deras personal in gratis på matchen, säger VSK:s ordförande Andreas Dayan och fortsätter.

– Dels har vi våra egna ungdomslag med 800 spelare plus andra ungdomslag i föreningen. Vi bjuder in alla alliansklubbarnas ledare och då brukar de ofta gå dit med sina lag för att titta. Så vi räknar med att slå publikrekordet och alla signaler tyder på det då vi sålt 20% fler biljetter i motsvarande tid mot föregående år då det var 5600 på plats, allt tyder på att vi kommer att slå rekordet.

Vad ligger publikrekordet på?

– Rekordet ligger på 6443 och det finns ca 7200 platser på arenan och det är lite det som vi siktar på för då slår vi även division 1 rekordet genom alla tider.

Vad säger du om det stora intresse som är runt VSK?

– Det är helt otroligt, men jag tror mycket ligger till grund för att vi nu känns som att vi är på banan ordentligt. Vi har en spelartrupp som verkligen kan konkurrera om att vinna serien och gå upp och därefter ha förutsättningar att etablera oss vilket är ett annat läge än senast VSK var uppe.

Det ser ut att bli gynnsamma förhållande rent vädermässigt.

– 16 grader och sol, det kan inte bli mycket bättre, avslutar Andreas Dayan.

Powered by Labrador CMS