VSK håller Superettan-drömmen vid liv efter mötet mot tabelljumbon

Jakten på Akropolis fortsätter. Under söndagen tog Västerås SK en ny viktig seger när man besegrade jumbon IFK Luleå med 5–2 hemma på Solid Park Arena. Matchens lirare i VSK var tremålsskytten Rinor Nushi. – Jag kom i bra lägen och kände för att skjuta och de var skönt att alla tre satt. Säger Rinor Nushi.

  • Publicerad 17:51, 8 okt 2017

Västerås SK – IFK Luleå 5-2 (4-0, 1-2)

Målskyttar VSK: Rinor Nushi 3, Simon Johansson, Jonas Hellgren

VSK håller drömmen om Superettan vid liv. I matchen mot Luleå fick man en smakstart då Rinor Nushi satte 1–0 efter bara några minuters spel. Sedan rullade VSK igång en tung offensiv som gjorde att man skaffade sig en 4-0 ledning efter den första halvleken. 

I den andra halvleken så mattades VSK spel och Luleå kunde reducera vid två tillfällen. Matchens bäste spelare Rinor Nushi var den som satte spiken i kistan med sitt tredje mål i matchen som innebar 5–2. 

– Det var riktigt bra igen, vi kör bara på och har ett bra ”flow” och vi dödar i princip matchen i första halvlek, säger Rinor Nushi och fortsätter.

– Vi fick en bra start och en personligt bra start från min sida där jag sätter de första målen ganska tidigt i matchen. Sedan var det bara att trumma på, vi hittade vinklarna och vårt spel. Vi kör över dem i första halvlek, det är inget att snacka om saken så det kändes skönt.

Ni tappade spelet i inledningen av andra halvlek, var det en reaktion på det fina spelet i första?

– Det brukar vara så när man leder och har gjort en så pass bra halvlek och målen ramlar in. Det kändes som att vi började att slarva och gick ner i tempo och blev lite för låga. Ibland är det svårt att hitta intensiteten när matchen nästan är avgjord. Ibland kan det rinna iväg och bli stora siffror, och ibland 5–2. Vi får vara nöjda för ibland blir det så här. Men det var en bra insats av oss.

Vad säger du om din insats, tre mål på i princip tre avslut?

– Snacka om att vara effektiv idag. Jag kom i bra lägen och kände för att skjuta och de var skönt att alla tre satt. Jag kände mig bra och fräsch så det var bara att skjuta och jag är jättenöjd.

Om du får sätta betyg på lagets insats, hur bra var ni idag?

– 4–0 efter 45 minuter så har man stora krav. Just nu spelar vi riktigt bra och jobbar stenhårt och Johan Mjällby har verkligen fått igång alla. Nu har vi hittat ett sätt att vinna på och nu är det bara att fortsätta att köra. Det är fyra matcher kvar och allt kan hända.

Hur ser du på fortsättningen, avståndet till Akropolis på kvalplats är fortfarande åtta poäng?

– Vi får göra spänning av det här, vi möter Akropolis nästa helg och då får vi visa dem att vi förtjänar att ta kvalplatsen och visa att vi är ett bättre lag och sedan får vi se. De är tre matcher kvar efter matchen mot Akropolis. Ibland är fotbollen sådan att det kan hända lite sjuka grejer så man ska inte ge upp. Vi ska sträva efter att vinna de sista fyra matcherna och sedan får vi se om det räcker eller inte, avslutar Rinor Nushi.

Akropolis vann borta mot Vasalund med klara 4–0 senare på söndagskvällen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

Årets Tomte 2017

Vem ska bli Årets Tomte 2017?

Vem ska få den ärofyllda titeln i år: Thomas, Fredde, Hussein eller Olivia?

Klicka här för att rösta på din favorit – senast 10 december!

SMAKFULLT

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

Olika menyer varje vecka – i sex år

SMAKFULLT Med magnifik utsikt över Västerås centrum och Mälaren äter man god mat på Djäknebergets restaurang. Att maten håller hög klass ansvarar köksmästaren Rifet Secic för. – Jag vill servera mat med extra...måndag 16/10 13:19

RÄTT RÄTT

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

Mästerkocken tipsar inför lördagsmyset: De bästa nya chipssmakerna

En av höstens mest spännande nyheter är Estrellas chips med smak av Äppelpaj. Annorlunda, konstig och väldigt spännande. Det är klart mästerkocken Amir Kheirmand ska testa dem. Han passade också på...lördag 30/9 19:36

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING