Carlos Gaete Moggia. Foto: VSK Fotboll

VSK Fotboll värvar tidigare Hammarbyspelare

I måndags blev anfallaren Emir Smajic klar för VSK Fotboll. Idag landade klubben nästa tunga nyförvärv. Nämligen mittfältaren Carlos Gaete Moggia med meriter från Allsvenskan.

  • Publicerad 20:07, 12 jul 2017

Med över 50 matcher i Hammarby-tröjan i både Superettan och Allsvenskan väljer nu Carlos Gaete Moggia att hjälpa VSK Fotboll i jakten på Superettan.

Carlos kommer senast från spel i den norska andraligan där han har representerat Elverum Fotball.

– Jag vill inte spela division 1-fotboll egentligen, men det här är den enda klubben jag kan tänka mig att spela för i division 1 just nu. Med tanke på potentialen, ambitionerna och historien. Sen gillar jag också sättet som laget spelar på. Det här kan bli en rolig resa, säger han till VSK Fotbolls hemsida.

Det är på det centrala mittfältet Carlos har huserat under sin fotbollskarriär och i Norge blev det både på det defensiva och offensiva mittfältet.

– Jag är ingen riktig poängspelare sådär. Men jag har fin teknik, bra passningsfot, stark i kroppen och är snabbare än vad jag ser ut. Jag är en typisk tvåvägsspelare.

Senast Carlos spelade inför storpublik var när han representerade Hammarby IF och det är något han har längtat tillbaka till.

– Ända sen jag var liten så har jag aldrig drömt om pengar och bilar. Det var en fullsatt arena man drömde om, det är det som ger glädje.

Så här kommenterar manager Johan Mjällby klubbens senaste nyförvärv:
– Han är en spelare med erfarenhet från högre serier och en spelare vi följt under en längre tid. Väldigt bollskicklig mittfältare som kan spela på alla positioner på det centrala mittfältet. Han kommer kunna medföra fotbollskunskaper från en högre nivå och vi är väldigt glada att vi lyckats knyta honom till klubben.

Carlos hinner inte bli spelklar till helgens bortamatch mot Umeå FC. Hans första framträdande i serien blir alltså tidigast hemma mot Arameisk-Syrianska IF, 20 augusti.

Carlos Gaete Moggia

Född: 4 november 1987
Längd: 179cm
Position: Mittfältare
Moderklubb: Haninge FF
Tidigare klubbar: Hammarby TFF, Hammarby IF, IK Sirius, IFK Värnamo, AFC United, Elverum Fotball
Aktuell: VSK Fotbolls senaste nyförvärv
Kontraktslängd: 1,5 år

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.