Fullträff. VSK Bowling har stått för en lysande insats i årets Mellanallsvenska och har som serietrea spelat till sig en kvalplats till Elitserien. Foto: Jonas Bergkvist×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

VSK Bowling kan ta en historisk Elitserieplats

VSK Bowling har överraskat alla i serien i år. Det kryddas med ett kval till Elitserien. – Vi ser det här som en ren bonus, säger lagledaren Christoffer Landin.

Publicerad

VSK är inte bara bandy och fotboll. Bowlingklubben har en lång och mycket lyckad säsong i Mellanallsvenskan bakom sig.

Det har burit hela vägen till Elitseriekval.

– Det är långt över vår förväntan, säger Christoffer Landin.

Men det har inte varit utan dramatik.

– Vi var tvingade att vinna sista seriematchen, derbyt mot BK Triss i Fagersta, berättar Christoffer Landin.

Det gick vägen till slut – sedan VSK avgjort med sista slaget fram till minsta möjliga segermarginal, 11–9.

Nu i helgen väntar ett nervkittlande och intensivt kval där totalt 16 klubbar slåss om fyra Elitserieplatser.

På lördag morgon beger sig VSK-laget till neutral spelmark i Nyköping för att inleda kvalet mot Upplands Väsby-klubben Sigma, seriesegrare i ”Sports” serie. Tufft – men inte omöjligt, om man får tro Christoffer Landin.

– Inte alls. Vi vann mot dom hemma i år så vi vet att vi har chansen. Det kommer nog att bli en väldigt jämn match, siar han.

Skulle Grönvitt vinna den kampen – som avgörs över två fullängdsmatcher med kortare skiljematch vid ställningen 1–1 – väntar nästa kvalmoståndare redan nästa dag, på söndag, nere i Vimmerby. Mot antingen Göteborgslaget Joker – en av de främsta klubbarna genom tiderna i Sverige i seriesammanhang – eller BK Glam från Örebro.

– Ja, det blir verkligen intensivt om det skulle gå så bra. Men vi fokuserar på den första matchen, målet är att vi ska ta oss vidare därifrån

Hur är läget i laget inför kvalet?

– Jag tycker att det är en bra känsla i laget. Vi har ordinarie trupp och åker iväg med totalt tio spelare, säger Landin.

Skulle VSK lyckas gå hela vägen blir det i sådana fall ett historiskt besök i svensk bowlings finrum nästa säsong.

– Ja, VSK har aldrig varit Elitserien. Västerås BS spelade där, men det är många år tillbaka i tiden, säger Christoffer Landin.

Powered by Labrador CMS