Martin Falk. Foto: VSK

VSK Bandy värvar – från VSK Fotboll

Tränare för VSK Fotbolls U16/U17-lag. Och nu även spelare i VSK Bandy. Målvaktstalangen Martin Falk blir konceptet VSK året runt personifierad. – Jag vill satsa igen, säger han.

  • Publicerad 14:06, 10 jan 2018

Efter säsongen 2015/2016 valde Martin Falk att lägga handskarna på hyllan för att satsa helhjärtat på fotbollen och tränaryrket.

– Jag fick ett erbjudande från Sandvikens IF om att jobba heltid och kände inte för att flytta då. SAIK ville väl bli av med mig och ansåg att jag var fri att gå trots att jag hade kontrakt, så då tänkte jag att jag provar fotbollen ordentligt, säger han till vskbandy.se.

Men när vintern närmade sig blev Falk kontaktad av storsatsande AIK Bandy och det blev spel i division ett under 2016/2017.

– En träning och en match i veckan, jag kom ändå från en Elitserieklubb och det var en jätteomställning. Så jag kände att om jag skulle köra vidare så skulle det vara på högsta möjliga nivå för mig, men jag valde att köra fullt ut med fotbollen.

Sommaren kom och Falk körde på med Sandvikens IF, fram till augusti. I samråd med tidigare kollegan och VSK Fotbolls nuvarande utbildnings- och ungdomsansvarige Anders Boman valde han att packa väskan för att ta över VSK Fotbolls U15 (U16/U17 under 2018).

– Jag ville ha en ny utmaning och det föll sig väl ut när Boman flyttade hit, vi hade bra kontakt under tiden i SIF. Jag ville flytta ned och gå under honom och få den utbildningen jag fått tidigare. Sen är Västerås en större stad, VSK en större klubb och det finns fler spelare.

Och nu väljer han alltså att ta upp sin elitsatsning i bandy igen och har skrivit på ett kontrakt med VSK Bandy.

Samtidigt fortsätter han att träna VSK Fotbolls U16/U17.

– Jag har tänkt på det hela hösten och när man har sett matcher så är det klart att man blivit sugen. Jag fick ett ganska stort sug rätt tidigt och nu känner jag mig redo att köra fullt ut med båda bandyn och fotbollen när jag vet att det går att kombinera.

Falks senaste match på elitnivå är den berömda femte och avgörande semifinalen i ABB Arena Syd för två år sedan mellan VSK Bandy och Sandvikens AIK inför 6 547 åskådare.

– Den var helt magisk. Det är absolut den roligaste matchen jag har spelet, förutom att vi förlorade såklart. Men det trycket… VSK har utan tvekan Sveriges bästa supportrar. Man drogs med och det är så man vill ha det, sjukt speciell känsla. Man var verkligen inte van med det när man spelade i Sandviken, men matcherna i Västerås var något nytt och speciellt och något man ville göra om och om igen.

Nu blir ABB Arena Syd och Västerås nya spelorten för Falk som siktar på att ta sig tillbaka till toppen.

– Jag vill satsa igen, i och med att det går att kombinera U16/U17 och bandyn då det klaffar bra med träningstider osv. så vill jag köra fullt ut. Jag vill vinna SM-guld med VSK, vinna VM-guld med landslaget och ta mig tillbaka till den absoluta toppen. Jag är inte nöjd utan vill köra på i många år framöver, säger han till klubben.

Det blir tuff konkurrens i målet framöver. Andreas Bergwall står återigen för makalös säsong, Filip Mörkdal vaktade kassen under Svenska cupen och blev hela turneringens målvakt.

– Det blir en bra konkurrenssituation och det kommer vara sjukt bra drivande miljö att kunna pusha varandra i, vilket gör att man verkligen kommer kunna nå toppen. Det kommer bli krig varje dag om att få vara med i truppen och få speltid.

VSK:s klubbchef Michael Campese till vskbandy.se:
– Det känns riktigt roligt att Martin hittat suget för bandy igen. En sådan talang och erfaren spelare sett till hans ålder ska självklart fortsätta spela bandy.

Har ett SM-guld

Namn: Martin Falk

Född: 28 mars 1995

Position: Målvakt

Moderklubb: IFK Vänersborg

Tidigare klubbar: Sandvikens AIK, AIK Bandy

Meriter: 1 SM-guld, 1 SM-silver, VM-guld med P21

Aktuell: Klar för VSK Bandy

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

VÄSTERÅSAREN

Vem vill du ska bli Västeråsaren 2017? Lägg din röst här!

SMAKFULLT

Drinkarna som förgyller festen

Liva upp vintermörkret med lite festliga drinkar! Agnes Viklund är bartender på populära nattklubben Nya Hattfabriken i Västerås. Hon delar här med sig av sina bästa tips för att gör dig till kung...tisdag 19/12 9:45

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

KURSER & UTBILDNINGAr

Karriärväxling gav ny tjänst och en inspirerande vardag

Petra: Jag har aldrig ångrat mitt val Att göra en karriärväxling blir för många ett startskott till en nytändning i arbetslivet. En som vågade ta steget är Petra Kolsvik. Efter nästan 20 år som handläggare på Försäkringskassan tog hon...söndag 14/1 9:00

Över 100 utställare – redo att rekrytera

Årets Rekryteringsmässa hålls på ACC 13 februari Den 13 februari är det dags för årets Rekryteringsmässa – en plats där arbetsgivare, utbildningssamordnare och arbetssökande möter varandra. Mässan arrangeras samtidigt i Västerås och Eskilstuna. Med...lördag 13/1 15:00

Här är yrkena som gynnas av den starka konjunkturen

Analytikern: Det krävs för att få ett jobb under 2018 Gymnasieutbildning är fortfarande en nödvändighet för att få jobb i Västmanland trots att Arbetsförmedlingens prognos för kommande år visar på att det kan bli över tusen nya jobb i Västmanland 2018.lördag 13/1 13:00

RÄTT RÄTT

Amir testar Apotekarnes julmust

Mästerkocken Amir Kheirmand testar i Apotekarnes klassiska årsmust. Dessutom försöker han lista ut vad som är den hemliga ingrediensen i drycken.tisdag 19/12 9:38

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING