VästeråsIrsta behåller serieledningen efter att man besegrat Boden med 21–19. Foto: Stefan Lindgren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

VI:s herrar fortsätter att övertyga – vände och vann över Boden

VästeråsIrsta behåller serieledningen i division 1 norra. Detta efter att man med ett sent avgörande mot gästande Boden. Segersiffrorna skrevs till 21–19. Stor matchvinnare var rutinerade Daniel Zachrisson som klev fram och avgjorde.

Publicerad
VästeråsIrsta behåller serieledningen efter att man besegrat Boden med 21–19. Foto: Stefan Lindgren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

– Det var en otrolig kämpa insats av oss. Det fungerar inte riktigt spelmässigt men vi vinner för att vi ville det här mer än dem, säger Daniel Zachrisson.

Om vi tar oss till första halvlek, vad säger du om er första halvlek?

– Större delen av första är bra, vi har en liten dipp. Vi slarvar lite och blir stillastående och de spelar riktigt offensivt och då gäller det att man har mycket fart in i bollen innan du får den. Blir man stillastående är det svårt att lösa upp ett offensivt försvar.

I andra halvlek vände Boden på matchen och tog ledningen. Ni hade ett par bollar inne med blev avblåsta, hur frustrerande var det i jakten att komma ifatt och förbi?

– Det är klart att det var lite frustrerande, men det var säkert rätt domslut. Men vi krigade på i 60 minuter och hade nog lite bättre ork än dem.

Hur skönt var det att få göra den här vändningen och få med er segern?

– Det var otroligt skönt och väldigt viktigt om vi ska hålla oss kvar i toppen. Det här var en match vi behövde vinna och det gjorde vi.

Hur ser du på er säsong i stort?

– Jag tycker att vi har spelat bra. Det var väldigt mycket nytt folk i början och vi var inte riktigt samspelta och sedan hade vi en liten knackig start. Men ser man till motståndet vi har, så har vi egentligen bara förlorat mot de andra topplagen på bortaplan. Jag tycker att vi ska vara nöjda med säsongen hittills. Men det betyder inte att vi kan vara nöjda nu för det är fortfarande mycket kvar och det är det här som kommer att krävas under de sista 9–10 matcherna. Det är den här insatsen varje gång om vi ska vara med i toppen, avslutar Daniel Zachrisson.

MATCHFAKTA

VästeråsIrsta – Boden 21–19 (13-12)Bästa målskyttar VästeråsIrsta: Daniel Zachrisson 6, Erik Gannby 4, Daniel Cederoos 3, Viktor Berg Von Linde 3

Powered by Labrador CMS