Nu får västeråsarna värja sig. Det bjuds på fäktningsuppvisning och chans att prova på sporten i morgon lördag i Bombardier Arena från klockan 16.00. Foto: Michael Erhardsson

Vill få fart på fäktningen i Västerås igen

Är fäktning en sport för dig? Det hoppas arrangören av en fäktningsdag i Bombardier Arena i morgon, lördag. – Vi hoppas få igång fäktningen i Västerås igen, säger initiativtagaren Olof Skuncke.

Publicerad

Fäktning fanns förvisso i Aros redan för 1 000 år sedan då sporten var en av de förnämste idrotterna under vikingatiden.

Men i betydligt modernare tid har sporten fört en högst undanskymd tillvaro i Västerås.

Efter toppen 1982 – då Västerås Fäktklubb fick intresset att blomma upp och ett tag var landets femte största fäktförening med 97 medlemmar och en polsk fäktmästare i form av Jerzy Kulesza – har VFK inte varit sprudlande aktiv.

Olof Skuncke fanns med då och drog upp klubben – och det är också han som tagit initiativet till att försöka väcka liv i fäktningssporten i Västerås igen. Lördag den 2 december från klockan 16.00 bjuds det på fäktuppvisning och information om sporten i Bombardier Arenas C-hall.

– Det bjuds även på möjligheten att prova på fäktning, säger Olof Skuncke, i dag ordförande i Mellansvenska Fäktförbundet.

Vilka ambitioner har ni med det här arrangemanget?

– Förhoppningen på sikt är att kunna starta en ny klubb i Västerås, säger Olof Skuncke.

Närmast aktiva förening ligger idag i Köping – därifrån kommer också duktiga utövare och visar upp sina färdigheter i morgon.

Powered by Labrador CMS