Karwan Safari stod för två mål mot Carlstad, varav det ena på en kyligt slagen straff. Foto: Jonas Bergkvist/Arkiv

Vilken femetta, VSK

Västerås SK stod för sitt främsta målkalas för säsongen i går när Carlstad United slogs tillbaka. Fem mål på Tingvalla IP gav en behaglig femte seger för året i Norrettan och en ensam andraplats i tabellen.

VSK har kommit igång på allvar i Norrettan nu. Den komfortabla segern mot Carlstad var lagets tredje raka – med tio tillverkade mål – och Grönvitt är nu fastetsat i toppen av tabellen.

Detta trots att spelet, liksom mot Sandviken hemma senast, inte var bländande i Karlstad. Även här dessutom underläge med 0–1. Men sedan var det VSK för hela slanten.

Redan efter dryga kvarten kom kvitteringen när Koyar Salimi drog till från utanför straffområdet och satte bollen intill stolpen.

Före pausvilan såg sedan Filip Tronêt till att VSK hade vänt på tillställningen efter sitt 1–2-mål.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att ha ett visst spelövertag, men det var gästerna som gjorde målen. Karwan Safari skarvade en frispark som letade sig in i mål till 1–3 20 minuter före matchslut och då var segern i hamn. Safari stod även för en iskall straff i slutet – en chipp via ribban.

1–1-skytten Koyar Salami efter trede raka segern:

– Känslan inför fortsättningen är mycket bra. Vi har en bra vinnarmentalitet i truppen och vi ångar på. Vi ska haka på i toppen och vara med där hela tiden, säger han till klubbens hemsida.

Närmast väntar ännu en bortamatch, IFK Luleå på söndag.

***

Skiljebo är fortfarande obesegrat i division 2 norra Svealand. Kaptenen Dervis Grabus räddade poäng borta mot Norrtälje med sin kvitteringsboll på stopptid till 1–1. SSK är två poäng bakom serieledande Forward på andra plats i tabellen.

***

I division 3-fotbollen gick serieledande VIK på en riktig mina hemma mot Täby, 2–5. Det var lagets första förlust för säsongen och serieledningen är numera delad med Sala.

***

I damernas elitetta gick det desto bättre för Västerås BK30. Laget tog säsongens mest meriterande seger när man besegrade etablerade Elitettanlaget Holmalunds IF på bortagräs i Alingsås med klara 3–0. Det var några lyckominuter drygt en halvtimme in i matchen som gjorde dagen för BK-damerna. Ulrika Rejdemark visade först vägen med sitt 1–0 på straff sedan Cassandra Korhonen gjorts ned. Bara minuten senare utökade Elin Hammar till 2–0. I den andra halvleken spelade BK30 ut och segern blev till slut odiskutabel sedan Rejdemark med sitt andra mål för dagen fastställt slutresultatet till 3–0.

I och med segern tog sig BK upp på en åttonde plats i tabellen. Segern var Ringvallenklubbens tredje denna debutsäsong i Elitettan.

Matchfakta Carlstad United–Västerås SK 1–5 (1–2)

Första halvlek: 1–0 (5) Claes Nyman, 1–1 (17) Koyar Salimi, 1–2 (40) Filip Tronêt.

Andra halvlek: 1–3 (68) Karwan Safari, 1–4 (79) Simon Johansson, 1–5 (86) Karwan Safari (straff).