Thomas Paananen var riktigt nöjd med VIK:s insats i den första matchen i playoff 3.

VIK–tränaren: "Vi fick matchen dit vi ville"

VIK:s tränare Thomas Paananen var nöjd med lagets prestation efter 2–0 segern mot Kristianstad. Så här summerar Paananen matchen.

– Det här var en liten annan typ av hockey som vi inte har spelat förut, det var i mina ögon en allsvensk nivå på matchen. Det var bra struktur från bägge lagen och vi hade pratat mycket om tålamodet innan matchen och det tycker jag att vi bemästrade i 60 minuter, säger Thomas Paananen till Västerås Tidning.

Är det just tålamodet som du är mest nöjd med?

– De hade mycket puck men det var på utsidan. Jag tycker ändå att vi bemästrade matchen på ett fantastiskt bra sätt och jag sa innan matchen att powerplay kommer att bli avgörande tillsammans med målvaktspelet, där var vi 100% ikväll.

Det känns som att ni har lyft försvarsspelet ett par klasser den senaste tiden, håller du med?

– Ja absolut, vi har pratat om det och det är ett måste när vi möter ett så bra lag som Kristianstad, det måste vara prickfritt. Vi hade ett bra målvaktsspel och bra backar, men även forwards som gör jobbet klart.

Är du överraskad över något i Kristianstads sätt att spela, eller var det som ni hade förväntat?

– Ja vi fick matchen dit vi ville, det var kanske lite avvaktande och chansfattigt under första perioden. Men det beror på att det var två lag som tog ut varandra, sedan fick vi en drömstart på andra perioden. Sedan är vi återigen skickliga på att spela på ledning och jag tycker att vi gjorde en bra tredje period, så jag är väldigt nöjd ikväll.

Antar att det är rätt skönt att åka ner till Kristianstad med 1–0 i matcher i ryggen?

– Ja precis, nu är det de som har pressen på sig. Det är så med det här, det gäller att vinna hockeymatcher och det är de som det handlar om. Vi lyckades ikväll och det är 1–0 i matcher och det är skönare än att ha 0–1, avslutar Thomas Paananen.

Powered by Labrador CMS