Fredrik Hetta och Fredrik Johansson vrålar ut sin glädje efter Hettas 1–0 mål. ×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Viktig VIK-seger inför hemmafansen

VIK inledde playoff 3 på allra bästa sätt när de nollade Kristianstad hemma i ABB Arena. Inför 2718 åskådare lyckades Västerås vinna matchen med 2–0 efter mål av Fredrik Hetta och Fredrik Johansson.

Efter en mållös och tajt förstaperiod lyckades VIK spräcka nollan genom Fredrik Hetta, framspelad av lagkapten Fredrik Johansson och talangen Pontus Holmberg, i inledningen av den andra perioden.

Resultatet stod sig sedan fram till den sjunde minuten i tredje perioden. Då var det lagkapten själv som gjorde 2–0, delikat framspelad av Conny Strömberg.

I slutet av matchen pressade gästerna på för en kvittering, men storspelande Marcus Dahlbom höll tätt.

Mer info och intervjuer kommer senare under kvällen.

MATCHFAKTA

VIK-Kristianstad: 2–0

Första perioden: –

Andra perioden: 1–0 (0.31) Fredrik Hetta (Fredrik Johansson, Pontus Holmberg)

Tredje perioden: 2–0 (7.39) Fredrik Johansson (Conny Strömberg) spel fem mot fyra

Publik: 2 718