Foto: STEFAN LINDGREN

Viktig seger för Sura Blue Hammers

Sura Blue Hammers tog en viktig seger i kvalserien till hockeyettan. Hemma i Surahallen besegrades Malung med 4–1. – Vi är ett kvalgäng och vet vad det handlar om, säger Jarno Pikkarainen.

Publicerad

Malung ledde kvalserien inför söndagens match i Surahallen. Men Sura var det klart bättre laget för dagen och tog en odiskutabel seger. Så här summerar Suras spelande tränare Jarno Pikkarainen matchen för Västerås Tidning.

– Tar man tre poäng på hemmaplan är det riktigt bra, sedan var det skönt att vi kom tillbaka efter matchen mot Arboga. Idag håller vi oss till det vi säger i omklädningsrummet och då känns det stabilare för vår del, säger Jarno Pikkarainen.

Det var en bra insats över 60 minuter, håller du med?

– Det tycker jag och vi håller våra positioner på ett bra sätt. Visst tempot var lite lägre än mot Arboga som är ett skridskoskickligt lag och kunde köra sönder oss mer än vad Malung gör idag. När vi håller oss till vårt känns det bra.

Det var en viktig seger mot Malung, hur ser du på fortsättningen av kvalserien?

– Nu har vi Åmål borta på onsdag och nu får vi vila i morgon och sedan är det träning igen på tisdag. Det är bara att köra på och hålla oss till vårt spel så tycker jag att vi ska ta de här matcherna. Vi har den kvalitén och det känns bra, det vart en dipp mot Arboga men det var ett revanschsuget gäng idag.

Du snörade på dig skridskorna igen inför kvalserien, och idag bidrog du med ett viktigt mål. Hur är känslan där ute på isen?

– Det har känts bra, men visst fyra matcher på en vecka kanske inte är optimalt efter att ha varit på is i tre veckor. Det känns hyfsat bra i kroppen, men det är klart att man blir lite trött i kroppen men man får bita i de här matcherna.

Hur skönt var det att få vinna igen?

– Det är skönt att få börja vinna, vi är ett kvalgäng och vet vad det handlar om och det gäller att kriga sig till segrarna, avslutar Jarno Pikkarainen.

Powered by Labrador CMS