VIK Hockey tog sjätte raka trepoängaren ikväll i Borlänge ishall. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

VIK:s hysteriska form håller i sig

VIK Hockeys segertåg tuffar oförtrutet på i Hockeyettan. Sjätte raka fullpoängaren kunde räknas in i kväll i Borlänge ishall efter klara 4–1 (1–0, 3–1, 0–0) och ett väl förvaltat power play-spel.

Publicerad

VIK fullbordade därmed ”trippeln” denna intensiva sportkväll för Västeråslagen och ville inte vara sämre än VSK:s bandyherrar och VI:s handbollsdamer som båda vann sina matcher på hemmaplan tidigare under kvällen .

Marcus Bergman inledde målskyttet för de gulsvarta gästerna drygt halvvägs in på öppningsronden. Efter en läcker passning av Johan Skiöld dundrade Bergman in pucken.

Sedan lyckades VIK klara ett par numerära underlägen och gå till pausvila med 1–0.

I mittperioden var VIK ruskigt effektivt i power play.

Efter att hemmalaget först kvitterat gav Fredrik Johansson VIK ledning åter med sitt 2–1-mål i numerärt överläge efter knappa tolv minuter. Fyra minuter senare var det dags igen i samma spelform, denna gång var det Fredrik Hettas klubba som stod för avslutet. 1–0-skytten Bergman fullbordade sedan ”power play-hattricket” med sitt 4–1.

Sista perioden blev mållös.

I och med segern – den sjunde i rad, varav den sjätte fullpoängaren – är VIK i fortsatt serietopp i den västra ettan, på samma poäng som Lindlöven.

Mycket tack ett ramstarkt försvarsspel. Detta var sjätte matchen i rad med endast ett insläppt mål för VIK-laget med målvakten Marcus Dahlbom i spetsen.

Hockeyettan, Borlänge–VIK 1–4 (0–1, 1–3, 0–1)

Första perioden: 0–1 (11.47) Marcus Bergman (Johan Skiöld, Pontus Holmberg).

Andra perioden: 1–1 (5.18) Sebastian Thor, 1–2 (11.26) Fredrik Johansson (Robin Nilsson, Alexander Nilsson Lindelöf) spel 5 mot 4, 1–3 (16.11) Fredrik Hetta, spel 5 mot 4, 1–4 (17.30) Marcus Bergman (Jimmie Jansson, Kenny Källström) spel 5 mot 4.

Skott: 34–28