VIK:s sportchef Patrik Zetetrberg (till höger på bilden) har gjort klart med ett nyförvärv. Det är Grums poänkstarke back Jesper Appel som ansluter till gulsvart. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

VIK värvar poängstark back

VIK Hockey har gjort klart med Grums poängstarke back Jesper Appel. 25-åringen har gjort 19 poäng för värmlandslaget. Appel väntas att göra debut i onsdagens hemmamatch mot serieledande Borlänge.

Publicerad

– Det är en värmlandskille som gjort sin utbildningsresa i Färjestads juniorled, där han även gjort en SHL-match. Genom mina kontakter i värmlandshockeyn har jag bara fått goda omdömen om honom som person och som hockeyspelare. Jesper är en otroligt ambitiös kille som vi haft koll på. Han har haft allsvenska möjligheter nu under senaste tiden, men valde bort dom för oss vilket självklart är jättekul, säger VIK:s sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Sedan tidigare har VIK valt att värva två forwards under pågående säsong. Så här säger Zetterberg om varför klubben valt att stärka upp backsidan.

– Vi känner först och främst att vi behöver bredda backsidan inför slutspurten av säsongen. Vi behöver få in mer energi och skapa en konkurrenssituation som håller oss på en högre nivå.

Med 19 poäng var Appel hela 12 poäng bättre än näst bäste back i Grums. Så här beskriver Zetterberg nyförvärvets egenskaper.

– En skridskoskicklig back som är rörlig och spelskicklig. Jesper är en ambitiös kille som vill framåt och passar jättebra in i den profil av spelare som vi vill ha i laget. Jag skulle se honom som en gedigen tvåvägsback, han är solid i spelet totalt både offensivt och defensivt. Vi kommer kunna använda honom på många olika sätt.

– Sen är det upp till honom, precis som för alla andra, var han ska spela och hur han ska spela. Vi är i ett läge i säsongen där saker börjar ställas på sin spets, nu måste vi gå med dom som är hetast. Det är prestationen här och nu som gäller, avslutar Patrik Zetterberg

Powered by Labrador CMS