VIK vann över serieledarna efter stark insats

VIK svarade för en stark insats när man besegrade allettans serieledare Borlänge med 3–2 inför 4592 åskådare i ABB Arena.

Efter en jämn och mållös första period var det VIK som tog ledningen i den andra perioden genom Pontus Holmberg som satte ett kliniskt avslut, framspelningen stod Niclas Lehmann för. Borlänge fick sedan chansen till spel i powerplay efter att Fredrik Johansson hade visats ut.

Där kvitterade Adam Byström Johansson med ett välplacerat skott som VIK:s målvakt Marcus Dahlbom var chanslös på. Men VIK återtog kommandot i matchen och i periodens 16:e minut rullade VIK upp Borlänges försvar så att Fredrik Hetta fick tom kasse att lägga in 2–1.

VIK fick en bra start på tredje perioden då Pontus Holmberg satte 3–1 efter ett friläge. Borlänges Adam Byström Johansson ville inte vara sämre utan han satte sitt andra mål i matchen när han reducerade till 3–2. Borlänge trummade på för en kvittering i slutet men VIK lyckades att hålla undan och tog en mycket viktig seger.
Mer: Se bildextra från matchen på Västerås Tidnings Facebook-sida

MATCHFAKTA

VIK–Borlänge 3–2 (0–0, 2–1, 1–1)

Första perioden: -

Andra perioden: 1–0 (8.31) Pontus Holmberg (Niclas Lehmann), 1–1 (11.24) Adam Byström Johansson (Lars Eriksson, Nils Eriksson), 2–1 (16.57) Fredrik Hetta (Pontus Holmberg, Johan Skiöld).

Tredje perioden: 3–1 (3.43) Pontus Holmberg, 3–2 (5.59) Adam Byström Johansson (Johan Malmborg).

Skott: 39–30 (9–8, 15–9, 15–13, 15–13).