Marcus Dahlbom gjorde en stark insats mot i bortamatchen mot Skövde. Foto: Stefan Lindgren

VIK vann fjärde raka – trots Skövdes press på slutet

I onsdagens match mot Skövde vann VIK sin fjärde raka seger i Allettan. Detta efter en riktigt svettig avslutning där Skövde pressade för att få in en kvittering på slutet.

VIK inledde matchen mot Skövde stabilt och efter två perioder var ställningen 2–0 till VIK.

Men ju närmare slutet matchen led, desto mer desperata blev hemmalaget som började skapa tryck mot Marcus Dahlbom i VIK-kassen.

När så VIK fick power play i den 12 minuten såg det dock ut som att VIK skulle kunna spela av matchen på ett säkert sätt. Men istället för att göra mål i det numerära överläget släppte man istället in en puck.

Därefter plockade Skövde ut målvakten och spelade 6 mot 5 för att försöka få till en kvittering, men en lysande Dahlbom höll tätt.

VIK kunde därmed vinna lagets fjärde raka match i Allettan och har hittills tagit 11 av 12 poäng i serien.

Skövde-VIK 1–2

Första perioden: -

Andra perioden: 0–1 (0.24) Johan Skiöld på straff (fixad av Jimmie Jansson), 0–2 (3.27) Fredrik Johansson (Niclas Lehmann, Jimmie Jansson)

Tredje perioden: 1–2 (14.27) William Johansson (Albin Andersson) spel fyra mot fem

Skott: 6–9, 6–11, 9–9

Publik: 1 258.