VIK vann enkelt över seriefyran Skövde

VIK Hockey svarade för en fin insats då man formligen körde över Skövde hemma i ABB Arena Nord. VIK vann med hela 7–1 och inkasserade sin tionde raka seger i Hockeyettan.

Ett formstarkt VIK hade inge större bekymmer med att vinna onsdagens toppmöte i den västra Hockeyettan. Seriefyran Skövde fick se sig besegrade efter att VIK svarat för en stark insats där man tog ledningen med 1–0 i den första perioden då Kevin Weiskog hittade nät efter framspelning av Joel Werner och Petter Mattsson.
I den andra perioden spädde VIK på med två nya mål där Fredrik Hetta och Marcus Bergman stod för målskyttet. I den avslutande perioden fortsatte VIK att visa prov på effektivitet då man gick ifrån till en 7–0 ledningen innan Skövde fick sätta sitt enda tröstmål i matchen.
VIK har hittat en grym form inför Allettan då detta var lagets tionde raka seger.

MATCHFAKTA

VIK Hockey – Skövde 7–1 (1–0, 2–0, 4–1)

Första perioden: 1–0 (10.42) Kevin Weiskog (Joel Werner, Petter Mattsson).

Andra perioden: 2–0 (1.15) Fredrik Hetta (Niclas Lehmann, Fredrik Johansson), 3–0 (13.18) Marcus Bergman.

Tredje perioden: 4–0 (3.30) Fredrik Johansson, 5–0 (10.13) Marcus Bergman (Johan Skiöld), 6–0 (12.33) Kenny Källström (Johan Skiöld, Oskar Pettersson), 7–0 (16.58) Fredrik Hetta (Fredrik Johansson, Niclas Lehmann), 7–1 (17.59) Alexander Henriksson (William Johansson, Jesper Sellin)

Skott: 13–9, 4–6, 18–7