Superlöftet. När Jesper Wallstedt tidigare i höstas gjorde debut i hockeyns J20-serie blev han den yngste spelaren någonsin att spela i den serien. Nu har 14-åringen utsetts till ett av Sveriges tre största framtidsnamn. Foto: Jonas Edberg

VIK-talangens nya succé – utsedd till ett av Sveriges största framtidsnamn

När Hockeymagasinet idag presenterar en rankning över Sveriges 20 största framtidsnamn hamnar en västeråsare topp 3. 14-årige Jesper Wallstedt, VIK:s superlöfte mellan stolparna.

Publicerad

Jesper Wallstedt, som fyller 15 år i november, har haft ett enastående år.

I våras fick han debutera för Minikronorna, Team 16, i en turnering i Tjeckien och utsågs till matchens lirare i sin landslagsdebut efter att ha storspelat i kassen mot Ryssland.

När han tidigare i höstas gjorde debut i hockeyns J20-serie blev han den yngste spelaren någonsin att spela i den serien, fyra dagar yngre än NHL-stjärnan Victor Hedman.

Rubrikernas man var VIK-löftet även så sent som förra veckan då han under en J20-match mot Brynäs lyckades med konststycket att göra både en assist och ett mål (!).

– Grymt kul, men mycket tur, sa Jesper då efter matchen.

Nu är det dags för nästa fjäder i hatten för Wallstedt.

När ansedda Hockeymagasinet idag presenterar sin lista ”20 under 20” – där man plockar ut Sveriges 20 största framtidsnamn – hamnar VIK-keepern högt upp på listan. Till och med topp 3.

Rankningen utgår från hur spelarna presterar på sin nuvarande nivå och jämför med hur andra har presterat på samma nivå.

I sin motivering till varför man placerar Jesper Wallstedt som trea skriver Hockeymagasinet:

”Killen blev i höstas den yngsta spelaren som någonsin spelat i J20-superelit - som målvakt. 14 år 10 månader och 1 dag gammal så slog han NHL-stjärnan Victor Hedmans rekord med 4 dagar. Wallstedt har dessutom tagit förstaspaden i Västerås J20-lag. Detta i en serie där de flesta är fyra år äldre. På 12 matcher har han en räddningsprocent på 91,3 och han har utöver det lyckats med det smått otroliga att både göra mål och assist i samma match. Mer än så behöver knappast sägas om den storvuxne 14-åringen som ses som den största målvaktstalangen på många år från Sverige.”

Toppar listan gör Frölundas backtalang Rasmus Dahlin. 17-åringen har redan debuterat i Tre Kronor och gjorde SHL-debut som 16-åring.

Powered by Labrador CMS