Fredrik Johansson sätter 4–1 för VIK Foto: Stefan Lindgren×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

VIK starkast i toppmötet – vann med 5–1

VIK var starkast i kvällens toppmöte i allettan. Efter en urstark tredje period besegrade man Mariestad med 5–1 hemma i ABB Arena efter att lagkaptenen Fredrik Johansson visat vägen med två viktiga mål.

Publicerad

– Det var skönt att studsa tillbaka efter den senaste förlusten. Jag tycker att det var en härlig match med mycket känslor och det var en riktigt lagseger.

Hur var känslan efter två perioder då ställningen var 1–1?

– Jag tycker att vi gör en stabil insats över 60 minuter, matcherna går lite fram och tillbaka men ikväll var vi stabila där vi pumpar på och pumpar ner dem och får utdelning i sista perioden.

Det kändes som din kedja med Lucas Venuto och Niclas Lehman växlade upp i tredje perioden, håller du med?

– Som jag sa så pumpade vi på med våra fyra femmor och alla gjorde ett hästjobb. Vi pumpade på och fick utdelning samtidigt som de kanske tröttnade lite. Känslan vi har var att vi var starka och utdelningen kommer i sista och vi är jättenöjda.

Du gjorde två viktiga mål i tredje perioden, det måste ha varit skönt?

– Det var absolut skönt att få göra mål. Det kommer alltid att vara olika gubbar som gör mål och jag tycker att det är många som kliver fram idag. Det var bra boxplayspel, många moment i banan är bra och alla grabbar i laget betyder jättemycket.

Du var några millimeter från att göra ett tredje mål i sista perioden, såg du hur tomt det var när du rundade målet?

– Jag försökte få in den, men tyvärr gick det inte just då. Men det var nära som du säger.

Vad betyder det för er att ni får vinna så klart som ni gör?

– Det är klart att det är skönt för oftast står matcherna och väger in på mållinjen. Idag kunde vi slappa av och det var inte den där anspänningen under de sista minuterna. Det här var bra för moralen och det får vi se till att bygga vidare på, avslutar en nöjd Fredrik Johansson.

MATCHFAKTA

VIK – Mariestad 5–1 (1–1, 0–0, 4–0)

Första perioden: 1–0 (7.21) Fredrik Hetta (Pontus Holmberg), 1–1 (13.37) Lucas Larsson (Eddie Davidsson, Douglas Lögdal)

Andra perioden: -

Tredje perioden: 2–1 (0.59) Fredrik Johansson (Niclas Lehmann, Lucas Venuto) spel fem mot fyra, 3–1 (4.18) Jimmie Jansson (Anthon Eriksson), 4–1 (7.02) Fredrik Johansson (Niclas Lehmann) mål i boxplay, 5–1 (15.11) Lucas Venuto (Kenny Källström, ) spel fyra mot tre

Powered by Labrador CMS