Jesper Johansson jublar tillsammans med Fredrik Johansson och Niclas Lehmann efter 2–0-målet som blev matchavgörande. Foto: STEFAN LINDGREN

VIK-seger efter talangens drömstart

Efter ännu en målsnål och jämn match lyckades VIK ikväll vinna över Borlänge i kvalserien till Allsvenskan. Resultatet blev 3–1 efter mål av Pontus Holmberg, Jesper Johansson och Fredrik Hetta.

Publicerad

VIK fick en drömstart i hemmamatchen mot Borlänge. Redan efter 20 sekunder lyckades VIK:s supertalang Pontus Holmberg sätta 1–0, framspelad av Fredrik Hetta. Detta inför 3 131 personer på läktarna, vilket är säsongen högsta publiksiffra.

Resultatet stod sig sedan perioden ut.

I den fjärde minuten av andra perioden ökade Jesper Johansson på till 2–0 framspelade av lagkapten Fredrik Johansson och Niclas Lehman.

I slutet av perioden skakade dock bortalaget liv i matchen. Detta efter att Adam Byström Johansson reducerat med en minut kvar av perioden.

I den tredje perioden försvarade VIK sin ledning förtjänstfullt medan Borlänge försökte trycka på för att åstadkomma en kvittering. Dahlbom och VIK-försvaret var dock omutliga. Istället var det Fredrik Hetta som kunde avgöra matchen genom att sätta 3–1 i tom målbur i slutsekunderna.

Slutresultatet blev därmed 3–1 till VIK.

I samband med 1–0-målet i inledningen av matchen kraschade Pontus Holmberg in i sargen och skadade sig. Enligt uppgift har han därefter förts till sjukhus. Det är i nuläget oklart hur allvarligt skadad han är.

Marcus Dahlbom gjorde åter en stormatch när VIK besegrade Borlänge. Foto: STEFAN LINDGREN

VIK–Borlänge: 3–1

Första perioden: 1–0 (0.20) Pontus Holmberg (Fredrik Hetta)

Andra perioden: 2–0 (3.51) Jesper Johansson (Fredrik Johansson, Niclas Lehmann) spel fem mot fyra, 2–1 (18.59) Adam Byström Johansson

Tredje perioden: 3-1 (19.52) Fredrik Hetta

Skott: 11–4, 13–7

Publiksiffra: 3 131 personer