Foto: STEFAN LINDGREN

VIK rusar mot Hockeyallsvenskan – krossade Huddinge med 6–0

VIK är på god väg mot Hockeyallsvenskan. Ikväll körde man över Huddinge med 6–0 inför 4101 åskådare i ABB Arena. – Att vi kan leverera den hockeyn idag är sjukt imponerande, säger VIK:s tränare Thomas Paananen till Västerås Tidning.

Publicerad

Huddinge inledde bäst under de första fem minuterna innan VIK tog över. Alexander Lindelöf gav VIK ledning med 1–0 i powerplay framspelad av Conny Strömberg och Johan Skiöld. VIK fortsatte att trumma på och efter 15.08 gjorde Marcus Bergman 2–0.

VIK fick en smakstart på andra perioden efter att Lindelöf gjorde 3–0, 26 sekunder senare kom 4–0 genom Bergman.

– Det var jättekul och ett riktigt styrkebesked av oss. Det är alltid viktigt att göra mål, speciellt när det blev ett 3–0 mål och där vi fick ännu mer luft under vingarna. Det är alltid kul att göra mål och hjälpa laget att vinna matcher, säger Alexander Lindelöf.

I den tredje perioden fortsatte VIK att visa fin offensiv form då man utökade ledningen till 6–0 efter mål av Conny Strömberg och Oscar Pettersson. VIK:s tränare Thomas Paananen strålade av lycka efter matchen när han beskrev kvällens laginsats.

– Förutom från de första fem minuterna gör vi nog den bästa matchen på hela säsongen. Att vi kan leverera den hockeyn idag är sjukt imponerande, vilken eloge till grabbarna som klarar av att spela ut på det sättet som vi sätter matchplanen. Vi följer den och kan kontra bort ett lag som Huddinge är imponerande, säger Thomas Paananen.

Laget har verkligen levererat i de viktiga matcherna, vad är det som gör att ni klarar av det?

– Man vill vara här och jag har sagt det tidigare också. Alla som sitter där inne vill något mer med sin hockey än att spela i division 1. Vi har pratat mycket om att ha tydliga målbilder, och har man en tydlig målbild och gör vissa saker blir det tillslut en självklarhet.

Hur ser du på de sista två omgångarna, ni har skaffat er ett drömläge i och med storsegern?

– Ja det har vi verkligen gjort. Men det är samma saker som gäller och det är tråkiga svar, men jag skull inte vilja byta med någon annan om jag säger så, Thomas Paananan.

Inför de sista två omgångarna i kvalserien till Hockeyallsvenskan toppar VIK tabellen på 17 poäng. På andra plats ligger Västervik på 16 poäng. Bakom dessa två lag jagar Borlänge och Huddinge på 11 poäng. För VIK:s del har man alltså 6 poängs försprång mot dessa två lag och en bättre målskillnad.

Så spelas de två sista omgångarna.

Torsdag

VIK – Troja/Ljungby
Huddinge – Piteå
Borlänge – Västervik

Söndag

Piteå – Borlänge
Troja/Ljungby – Huddinge
Västervik – VIK

Powered by Labrador CMS