VIK körde över Sura i första länsderbyt

VIK har fått precis den starten de önskade i Hockeyettan. Segern mot Mariestad i premiären följdes under onsdagen upp med en 5–0-vinst borta mot Surahammar i årets första länsderby.

Lagkapten Fredrik Johansson gjorde mål för andra matchen i rad.

Storpublik hade tagit sig till ishallen i Surahammar för att se hemmalaget ta emot VIK. Publiken fick till en början se en jämn tillställning som var mållös ända fram till slutet av den andra perioden.

Första målet kom när klockan stod på 18.21 i mittronden. Då fick Alexander Nilsson-Lindelöf hål på Surahammars storspelande målvakt Anders Olsson.

När väl nollan var spräckt var det som att proppen gick ur för VIK. Bara 43 sekunder senare gjorde lagkaptenen Fredrik Johansson 2–0 på pass från Fredrik Hetta.

Resultatet efter två perioder var alltså 0–2 till Västeråslaget. Och bara sekunder in i den tredje perioden kom den verkliga spiken i kistan för hemmalaget. Då gjordeAlexander Nilsson-Lindelöf sitt andra mål för kvällen, vilket betydde 0–3.

Slutresultatet blev till slut 0–5 till VIK.

Sura Blue Hammers–VIK Hockey 0–5 (0–0, 0–2, 0–3)

Mål: 0–1 (38.21) Alexander Nilsson-Lindelöf (Hampus Wallin, Jesper Cederberg), 0–2 (39.04) Fredrik Johansson (Fredrik Hetta, Johan Skiöld), 0–3 (40.16) Alexander Nilsson-Lindelöf, 0–4 (43.15) Pontus Holmberg (Niclas Lehmann), 0–5 (58.00) Kenny Källström (Robin Nilsson) spel fem mot fyra.

Skott: 20–38 (9–11, 7–17, 4–10)

Utvisningar: Sura: 5 x 2. VIK: 4 x 2, 1 x 10.

Publik: 1 711.