VIK Hockey säkrade seriesegern

Under söndagen tog VIK sin trettonde raka seger i den västra Hockeyettan när man besegrade Grums med 6–1 på hemmaplan. I och med segern säkrade VIK seriesegern.

Med en match kvar av grundserien kunde VIK ta sin trettonde raka seger efter att man besegrat Grums med 6–1.

Petter Mattsson inledde målskyttet för VIK då han gjorde 1–0 i första perioden framspelad av Jesper Cederberg och Kevin Weiskog.

I den andra perioden utökade VIK till 4–0 efter mål av Fredrik Hetta, Kenny Källström och Fredrik Johansson.

I början av tredje perioden utökade Niclas Lehman ledningen till 5–0 innan Grums stack emellan med en reducering. Med dryga sju minuter kvar av tredje fastställde Petter Mattsson slutresultatet till 6–1 då han prickade in sitt andra mål i matchen.

I och med dagens seger står det klart att VIK vinner serien.

MATCHFAKTA

VIK-Grums 6–1 (1–0, 3–0, 2–1)

Första perioden: 1–0 (6.28) Petter Mattsson (Jesper Cederberg, Kevin Weiskog)

Andra perioden: 2–0 (28.52) Fredrik Hetta (Jimmie Jansson, Niclas Lehmann), 3–0 (29.39) Kenny Källström (Jimmie Jansson, Johan Skiöld), 4–0 (29.59) Fredrik Johansson (Robin Nilsson, Niclas Lehmann)

Tredje perioden: 5–0 (45.34) Niclas Lehmann (Johan Skiöld, Alexander Lindelöf), 5–1 (45.53) Henrik Messfeldt,  6–1 (52.30) Petter Mattsson (Kenny Källström, Johan Skiöld)