Foto: Daniel Linderberg

VIK Hockey närmare Hockeyallsvenskan

Malmöklubben IK Pantern tvångsnedflyttas från Hockeyallsvenskan. Det gör att VIK Hockey kan få frågan om att flyttas upp igen. Men det finns en hake.

Publicerad

Nämligen att Kristianstads IK, som slutade trea i kvalserien till Hockeyallsvenskan, en placering ovanför VIK, måste tacka nej till platsen.

En plats som alltså öppnades upp efter dagens besked från Svenska ishockeyförbundets licensnämnd. IK Pantern tvångsnedflyttas från Hockeyallsvenskan på grund av brister i ekonomin.

Beslutet kan överklagas fram till 5 juli. Men om beslutet kvartstår, och om Kristianstad av någon anledning tackar nej till platsen, går alltså frågan vidare till VIK Hockey.

Men även om Kristianstad tackar ja till platsen i Hockeyallsvenskan, vilket är högst troligt, är inte hoppet helt ute för VIK. Pantern är inte den enda klubben i Sveriges näst högsta serie som har svårt att klara de nya tuffare elitkraven som träder i kraft från och med nästa år.

Bland annat skärps kraven på en stabil ekonomi (kapitalkrav), en god organisation, en ungdomsverksamhet som riktar sig till killar och tjejer, samt en arena med kapacitet och kvalitet enligt förbundets riktlinjer.

Powered by Labrador CMS