VIK hade svårt att ta sig igenom Östersunds starka försvar. Foto: Stefan Lindgren×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

VIK hann inte ifatt – Östersund knep segern

VIK inkasserade en förlust i lördagens drabbning med Östersund. Gästerna kunde vinna med 3–1 efter att man satt det sista målet i tom kasse när VIK jagade för en kvittering.

Publicerad

Första perioden bjöd inte på något större underhållning. VIK hade svårt att skapa några heta chanser mot ett defensivt starkt Östersund.

I den andra perioden fick VIK chansen till spel i powerplay, men då passade Östersund på att öppna målkontot i matchen när man gjorde 0–1 i boxplay. VIK fick ändå till en kvittering i slutskedet av perioden då Anthon Eriksson hittade rätt bakom Östersunds storspelande målvakt Tim Juel. Målet var psykologiskt viktigt, men det gav ingen större effekt på det offensiva spelet i inledningen av tredje perioden.

– Vi fick någon utvisning i början av tredje som kanske påverkade lite, men sedan tycker jag att vi skapade tillräckligt många chanser för att vinna den här matchen, säger Anthon Eriksson.

Du hade ett jätteläge i tredje perioden som kunde blivit 2–1 till er, hur surt är det att du inte satte den?

– Jag grämer mig som tusan för det, det hade varit en helt annan matchbild om vi hade gjort 2–1.

Istället för VIK ledning stack Östersund upp och gjorde 1–2 genom Oskar Brändström. Det blev startskottet på en intensiv offensiv från gulsvarts sida.

– Nu med facit i hand skulle vi kanske spelat mer desperat tidigare. Jag vet inte, det är svårt att sätta ord på vad det är.

VIK kom aldrig ifatt och Östersund fastställde slutresultatet genom att sätta 1–3 i tom kasse.

– Östersund gör det bra, det ska vi inte sticka under stolen med. De är bra idag och det var de i senaste mötet också, samtidigt som vi inte riktigt är där, säger Anthon Eriksson och fortsätter.

– Jag tycker att vi stundtals spelade bra, stundtals var vi inte lika bra. Sedan tycker jag att det var små detaljer som fällde avgörandet och vi var inte tillräckligt effektiva för att vinna. Vi vill naturligtvis vinna alla matcher men idag var vi inte tillräckligt effektiva

MATCHFAKTA

VIK – Östersund 1–3 (0–0, 1–1, 0–2)
 

Första perioden: -

Andra perioden: 0–1 (8.08) Sebastian Fakt (Per Tagesson) spel fyra mot fem, 1–1 (19.29) Anthon Eriksson (Morgan Hassel, Kevin Weiskog).

Tredje perioden: 1–2 (9.03) Oskar Brändström (Anton Grenholm), 1–3 (19.48) Per Tagesson

Powered by Labrador CMS