Marcus Dahlbom och Jimme Jansson trivdes i rampljuset. Foto: Jonas Edberg

VIK firade med fansen i city

Under fredagseftermiddagen hyllades VIK stort på Sigmatorget i Västerås. Detta efter att ha tagit sig tillbaka till Hockeyallsvenskan efter bara ett år i division 1. – Det känns overkligt att vi har lyckats med det här, sade huvudtränaren Thomas Paananen.

Publicerad

Efter fjolårets fiasko, där VIK åkte ur Hockeyallsvenskan, var det inte många som räknade med VIK inför årets säsong. Men efter en riktigt stark laginsats är nu klubben tillbaka i Hockeysveriges näst högsta serie.

Under säsongens gång har intresset för VIK kommit tillbaka mer och mer för varje omgång som avverkats, och på slutet när laget spelade kvalserie drabbades Västerås av gammal hederlig hockeyfeber.

Att febern ännu inte har släppt märktes under fredagen då de gulsvarta hockeyhjältarna firades av fansen på Sigmatorget i centrala Västerås.

Under en ceremoni, arrangerad av Västerås Citysamverkan, fick spelare och ledare från VIK skina i kapp med den starka vårsolen.

En av hjältarna var målvakten Marcus Dahlbom.

– Jag tycker att Västerås förtjänar det här. Jag är sjuk glad för både staden och laget att vi nu är tillbaka, sade han inför de jublande fansen.

Störst jublet fick dock lagkaptenen och trotjänaren Fredrik Johansson som efter 513 matcher i vik-tröjan nu tagit klubben tillbaka till allsvenskan. Fredrik var även den som sköt 2–2-målet i matchen mot Troja – ett mål som betydde att avancemanget var klart.

– Jag är jättestolt över att vara en del av det här laget. Det här är utan tvekan det absolut roligaste jag har varit med om under hela min karriär.

Flera hundra hyllade VIK på Sigmatorget under fredagen. Foto: Jonas Edberg
Västerås Tidning delade ut löpsedlar till fansen. Löpsedlar som många skulle spara som minne av den gångna säsongen. Foto: Jonas Edberg
Lucas Venuto var populär bland fansen, och såg ut själv ut att trivas. Foto: Jonas Edberg
En lycklig kille fick komma upp i famnen på Alexander Lindelöf. Foto: Jonas Edberg
Spelarna skrev autografer. Här är det målvaktsstjärnan Marcus Dahlbom som signerat en tröja åt en lycklig supporter. Foto: Jonas Edberg
Lagkapten Fredrik Johansson var den stora hjälten. Foto: Jonas Edberg
VIK:s alla fyra klackledare hyllades. Här är det "Moroten" som satte fart på publiken. Foto: Jonas Edberg
VIK-tränaren Thomas Paananen och sportchefen Patrik Zetterberg. Foto: Jonas Edberg
En av VIK:s fyra hejarklacksledare, Arvid Danielsson får en kram av Jimmie Jansson. Foto: Jonas Edberg
Powered by Labrador CMS