Lämnat båset. Redan i kvalserien lämnade Christer Olsson uppdraget som tränare i VIK Hockey. Nu har klubben även brutit kontrakten med Tony Zabel. Foto: Jonas Edberg

VIK bryter med Zabel

VIK släppte idag en update med klubbchefen Mats Brokvist. Han pratade bland annat om ambitioner och budget. Samt avslöjade att klubben brutit med tränaren Tony Zabel. – Han är arbetsbefriad. Vi har gjort en uppgörelse med Tony och hans agent.

Publicerad

Det har spekulerats mycket kring hur nästa säsongs spelarbudget kommer att se ut för VIK Hockey. Nu ger klubben svar.

– Sportbudgeten blir bra mycket lägre än förra året. Vi kommer att ha en budget för sporten på cirka fem miljoner, och då är juniorsidan inkluderad, säger Mats Brokvist i klippet som idag publicerades på VIK.se.

Det här innebär konsekvenser för spelarna.

– Vi kommer inte att kunna ha någon heltidsavlönad spelare i truppen, säger han.

Trots det är siktet inställt på att snabbt ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan.

– Vi ska tillbaka så fort som möjligt. Men då måste vi ha ett slagkraftigt lag, och då gäller det att vi har våra partners som ställer upp. Indikationerna vi har fått är positiva. Väldigt många som har spottat i nävarna och vill stödja Västerås hockey.

Så visionen är att gå upp så fort som möjligt?

– Ja, självklart är det målsättningen. Men samtidigt kan jag kan inte här gå ut och lova att vi göra det. Våra partners och supportrar måste ställa sig bakom oss och hjälpa oss på resan tillbaka.

Powered by Labrador CMS