VI-tränaren Leo Ekblom fick jubla över säsongens bästa match. Foto: Stefan Lindgren×1 / 7Visa bildtextBild 1 av 7

VI-herrarna vann mot serieledarna: "Årets solklart bästa insats"

VästeråsIrsta svarade för säsongens bästa insats i division 1 när man besegrade serieledarna HK Eskil med 29–25 efter att man haft kommandot matchen igenom. – Vi har börjat lite knackigt men idag får vi till ett fantastiskt försvarsspel utom de sista fem minuterna, säger tränaren Leo Ekblom.

Publicerad

VI satte gasen i botten från start och skaffade sig snabbt stabil ledningen anförda av de rutinerade spelarna Daniel Cederroos och Daniel Zachrisson. I halvtid var VI:s ledning 13–11.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget storspel och man ledde som mest med nio mål innan Eskil kunde snygga till siffrorna i slutet av matchen. VI:s tränare Leo Ekblom var riktigt nöjd med lagets insats.

– Som tipsen säger innan är det vi, Eskil eller Mantorp som ska ta hem seriesegern. Vi har börjat lite knackigt men idag får vi till ett fantastiskt försvarsspel utom de sista fem minuterna.

Är det rent av säsongens bästa insats?

– Ja det är det helt klart, solklart bäst hittills.

Vad var nycklarna till dagens seger?

– Vi har jobbat på efter att vi har gjort ett par knackiga insatser. Vi har fortsatt att tro på det vi gör, och tror på det till 110 procent.

Cederroos och Zachrisson fick otroligt mycket speltid, anser du att de var era nyckelspelare?

– Alla är viktiga, även de på bänken. Cederroos, Zachrisson, Erik Gannby och Ferdinand Beckius spelade 60 minuter. Sedan får man ge ett extra plus till Emil Fager som både spräcker läppen och blöder näsblod och fortsätter att spela, han sitter inte och tjurar för det och sådana spelare behöver man.

Hur ser du på fortsättningen nu när ni fällde serieledarna?

– Vi har kommit till den punkten att hela laget tror på det här, jag har fått med mig alla spelare och Mathias Lundh som assisterande tränare som tror på det här till 110 procent. Nu har vi en tuff bortamatch mot Mantorp och vi kommer att jobba vidare, och nu är det lättare att jobba efter en sådan här seger, avslutar Leo Ekblom.

MATCHFAKTA

VästeråsIrsta HF – HK Eskil: 29–25 (13–11, 16–14)
Bästa målskyttar VI: Daniel Cederroos 7, Daniel Zachrisson 7, Ferdinand Beckius 6
 

Powered by Labrador CMS