”Vi borde få en direktplats till Superettan”

I kväll är det äntligen dags. VSK Fotboll sparkar igång säsongen hemma mot Assyriska FF på Solid Park Arena. En av lagets viktigaste spelare är skyttekungen Karwan Safari. – Jag gillar att ha press på mig, säger han.

Karwan Safari gjorde hela 13 mål under förra våren och ledde skytteligan i divison 1 norra innan en skada satte stopp för vidare spel. Imorgon, torsdag, är det äntligen dags för premiär, och lita på att den skadefria skyttekungen är sugen på att det ska dra igång.

– Det är en sjukt stor längtan efter att få spela om tre poäng igen. Jag ogillar verkligen försäsongerna och hade gärna dragit igång för en månad sedan, säger han.

– Vi kommer laddade och pålästa om Assyriska så förhoppningsvis ska allt sitta på plats. I en premiär kan allt hända men vi är redo.

Hur ser du på truppen jämfört med förra säsongen?

– Vi har en bredare trupp i år, samtidigt som högstanivån är lika hög. I våra bästa stunder så är vi bäst i serien. Det gäller att få ihop det över en hel säsong och ha lite tur med skador.

Både experter, motståndare och supportrar håller VSK som en av favoriterna att ta steget upp i Superettan.

Känner ni av favorittrycket?

– Jag kan bara prata för mig själv. Jag gillar att ha press på mig. Sen kan vi inte göra så mycket åt favoritskapet, säger han och fortsätter:

– Våra motståndare vill självklart sätta press på oss. Men det är helt okej. Vi siktar på topplatserna.

Att själv utse VSK som favoriter till att vinna serien vill Karwan Safari dock inte göra.

– Det är lätt att säga att man ska vinna en serie. Vi ska låta fötterna tala istället. Jag tror att det blir en väldigt jämn serie i år. Brage som vi mötte i helgen (1-2) var väldigt bra till exempel.

Intresset för att se premiären ikväll är enormt. Över 3 200 biljetter är redan sålda.

Vad har du för förväntningar på inramningen?

– Jag har slutat ha förväntningar. Mina förväntningar överträffas varje år. Det var 4 500 på hemmapremiären förra säsongen. Slår dom det i år så spelar vi i fel serie. Då borde vi få en direktplats till Superettan, säger han och tillägger:

– Intresset säger något om VSK som klubb och varför många av oss stannar kvar. Fansen betyder mycket.

*Premiären startar 19.04 på Solid Park Arena. Men redan klockan 18.00 är det dags för Folkets marsch där supportrarna går tillsammans från Stora torget till arenan. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.