19-årige VBK-brottaren Albin Olofsson gjorde ett bra SM och fick motta utmärkelsen ”mest underhållande” av ex-världsmästaren Martin Lidberg. Foto: TorBjörn Åström

Västeråstalangen hyllades av ex-världsmästaren

Talangen och junioren Albin Olofsson från Västerås levererade på brottnings-SM med ett brons. Och fick motta pris från förre världsmästaren Martin Lidberg. Dessutom blev det ett silver till Västerås genom 26-årige Marcus Selldén.

Publicerad
Silvermannen Marcus Selldén. Foto: TorBjörn Åström

I början av december 2017 fick Marcus Selldén ett fint kvitto på att hans satsning och comeback var lyckad. På Haparanda Cup besegrade han bronsmedaljören från OS i Sydney, norrmannen Stig-Andre Berge. En seger som gav eko i brottningsvärlden.

Så att det skulle bli silver när SM i brottning avgjordes i Brännkyrkahallen i Stockholm förra helgen var kanske ingen överraskning. Även om Marcus själv hade siktet inställt på guldet i 67-kilosklassen.

– Ja, jag är inte nöjd med silver. Men med tanke på att jag varit skadad och inte kunnat träna fullt ut stora perioder under 2017 så är det väl ok, sa Marcus.

I finalen besegrades VBK-brottaren av Hussam Omar från Gällivare.

Junioren Albin Olofsson, 19 år, charmade många under SM med sin offensiva och kastvilliga brottning i 77-kilosklassen.

Det blev brons för Albin – men desto mer prestigefyllt: han fick utmärkelsen ”den mest underhållande brottaren” under SM.

Ett pris som han fick ta emot av ingen mindre än tidigare världsmästaren Martin Lidberg.

Powered by Labrador CMS