VI-damerna jublade vilt efter en mycket stark insats mot tidigare giganterna Sävehof på onsdagskvällen. Foto: Stefan Lindgren×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

VästeråsIrsta storspelade – besegrade Sävehof

VästeråsIrsta svarade för en stark insats i handbollsligan när man hemma i Bombardier Arena besegrade Sävehof med 32–30 under onsdagskvällen.

Publicerad

Efter en tveksam start växte VI sig in i matchen. Med ett fantasirikt och effektivt anfallsspel gick man ikapp och förbi och skaffade sig en ledning med 19–15 efter första halvlek.

– Idag var det fullt med energi där vi vill och vågar i alla lägen. Fast att vi hade en rätt tuff start bakåt där det mesta gick in. Det var kul att se tjejerna idag, vilken glöd de hade, säger tränaren Frenne Båverud.

I den andra halvlek fortsatte VI att visa otrolig kyla i avsluten och höll den stora ledningen fram till slutet då gästande Sävehof sakta men säkert kröp närmare och närmare. Men VI lyckades med att hålla undan och ta en otroligt skön hemmaseger.

– Det var många som ville och vågade, Elin Lindéns avslut, Viola Paulsen trampar och ger sig aldrig och inte Hannah Grytegård heller. Miriam Sandberg Salach hade varit uppvaktad hela matchen sedan sätter hon den sista avgörande målet. Vi gjorde mål överallt.

Hur viktigt var försprånget som ni hade inför andra halvlek?

– Det var bra och framför allt att det inte knaprades in något i början av andra utan vi fick behålla ledningen. Sedan var det lite darrigt i slutet, men vi var trötta men det visade sig att de också var det.

Vad tror du den här segern betyder för er?

– Det blir bra för självförtroendet och nu kan vi jobba vidare. Vi har många spelare som börjar komma tillbaka från skador, det ska bli kul att köra på nu, avslutar Frenne Båverud.

I och med segern – den femte för säsongen varav den andra hemma – gick VI upp på samma antal poäng som Sävehof i SHE-tabellen.

SHE, VästeråsIrsta–Sävehof 32–30 (19–15)

Målskyttar i VI: Viola Paulsen 6, Elin Lindén 6, Matilda Forsberg 6, Kristin Ullén 5, Wilma Svedung 4, Victoria Otrander 2, Hannah Grytegård 2, Miriam Sandberg Salach.

Powered by Labrador CMS