VästeråsIrsta jublar efter att säkrat seriesegern. Till hösten väntar allsvenskt spel. Foto: Felicia Endgahl

VästeråsIrsta är tillbaka i allsvenskan

VästeråsIrsta är tillbaka i allsvenskan, detta efter att man säkrat seriesegern i division 1 efter dagens storseger över Tumba på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till 39–24 och efter matchen var tränaren Leo Ekblom jublande glad. – Jag är grymt stolt över grabbarna och till den prestation som de gjort under hela säsongen, säger Leo Ekblom till Västerås Tidning.

Publicerad

Vad är det som gjort att ni lyckas ta er tillbaka direkt efter bara ett år i ettan?

– Det är som jag sagt tidigare, när jag väl skrev på var det ett lag som precis hade åkt ur allsvenskan och det var många nya spelare som kom in. Vi har fått alla att dra åt samma håll och de har stöttat varandra i både med och motgång. De har tränat på fruktansvärt hårt, vi har legat på sex pass i veckan under hela året fast att vi har haft matcher. Det krig som de har lagt ner har gett resultat.

Det känns nästan som att ni har legat på en allsvensk nivå i träningsmängd?

– Det har vi absolut gjort. Sedan har kanske inte spelet fungerat i alla matcher men överlag har det ändå räckt i den här divisionen. Vi har vunnit matcherna och då räcker det att ha en match kvar.

Det måste ändå vara en härlig känsla att ha en match kvar på hemmaplan och ha seriesegern klar?

– Det kommer att bli en speciell match men jag hoppas verkligen att grabbarna går ut och njuter och ändå vill vinna den. Den morot som vi får ha är att vi fortfarande är obesegrade på hemmaplan.

Vilka spelare har burit laget under den framgångsrika säsongen, det måste ha varit några som tagit ett stort ansvar?

– Jo men så är det, dels har Daniel Zachrisson tagit ett grymt ansvar. Daniel Cederoos är den enda som är kvar sedan förra året och han fick ändå en helt ny roll. Han fick börja att spela trea och det har han aldrig gjort i hela sitt liv. Sedan tycker jag att de yngre killarna som kom nya har gjort enorma framsteg och tagit enorma kliv under säsongen och blivit bra handbollsspelare och vuxit in i kostymen.

Vad kommer att krävas för att ni ska klara er kvar i allsvenskan?

– Som jag ser det kan vi kriga oss kvar med laget som vi har. Men givetvis med lite spets på det här kan det bli riktigt bra. Lite bredare trupp så att man har fler möjligheter och inte är så känsliga för skador. Att fylla upp truppen och gärna med lite spets, det är mitt önskemål mot föreningen.

Du har gjort succé som tränare, har du kontrakt över nästa säsong?

– Jag har ett år kvar på kontraktet och det ska bli fruktansvärt roligt att jobba under sommaren med det här laget som vi har.

Hur firar ni seriesegern?

– Vi har druckit lite champagne i omklädningsrummet och det är under kontrollerade former. Sedan blir det en riktigt fest på torsdag kväll, avslutar en lycklig Leo Ekblom.

Powered by Labrador CMS