Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Västerås Rönnby avgjorde i tredje perioden

19-årige Lisa Söderlund hade huvudrollen när Västerås Rönnby besegrade Warberg med 8–4 inför 208 åskådare i Bombardier Arena. Söderlund gjorde tre mål och ett målpass och visade vägen för hemmalaget.

Publicerad

Rönnby hade svårt att skaka av sig Warberg som höll jämna steg i två perioder. I tredje perioden exploderade Rönnby där Lisa Söderlund gjorde sitt tredje mål som betydde 5–3. Målet blev starten på en stark offensiv där Rönnby kunde gå ifrån och vinna med 8–4.

– Det känns skönt och det är alltid skönt med tre nya poäng, säger Lisa Söderlund.

Du gjorde tre mål och ett målpass och var i högsta grad bidragande till segern, vad säger du om din insats i matchen?

– Det är skönt att spela med bra spelare, då kommer man i bra lägen och då gäller det att hänga dit dem och det är skönt att vara där och sätta dem.

Det var hyfsat jämnt i två perioder, hur summerar du matchen?

– Warberg är ett lag på pappret som vi ska slå, men de har samtidigt kniven mot strupen och hade mycket att kämpa för. Men vi kämpar för en slutspelsplats, vi var där men kanske inte till 100%. Men sedan drog vi ifrån dem i sista perioden och det är alltid skönt att vi maler på.

Du utgick skadad ur matchen i slutet av första perioden för att sedan komma tillbaka en bit i andra, vad var det som hände?

– Vi tejpade ihop mig och jag kom tillbaka i andra perioden, nu får vi se hur långt det håller.

Är det risk för att du blir borta från spel?

– Nej det är det inte, eller jag hoppas inte det.

Hur ser du hittills på din säsong?

– Det är min första säsong i den här ligan och det är skönt att prestera och visa att man är värd att spela här. Än så länge är jag ganska nöjd, jag får dessutom mycket speltid och det är skönt att man har förtroendet.

Vilka är dina styrkor som spelare?

– Det är att jag springer, jag gillar att springa och kriga och vinna sargbollar som är min styrka, avslutar Lisa Söderlund.

MATCHFAKTA

Västerås Rönnby – Warberg 8–4 (3–2, 1–1, 4–1)

Målskyttar Västerås Rönnby: Lisa Söderlund 3, Linnea Nilsson 2, Izabell Roos, Jennifer Lindholm, Jonna Sjöberg

Powered by Labrador CMS