Matilda Eriksson var besviken över lagets insats i matchen mot Lockerud. Foto: Stefan Lindgren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Västerås IBS vaknade för sent – förlorade seriefinalen

Under lördagen hade Västerås IBS chansen att gå upp i serieledning i den västra allsvenskan. I seriefinalen mot serieettan Lockerud Mariestad räckte man inte till utan fick se sig besegrade med 4–6.

Publicerad

Västerås inledde matchen bra och fick en snabb ledning då Ellen Rännar satte 1–0 redan efter tre minuter spel, framspelning stod Matilda Henriksson för. Sedan kom serieledande Lockerud in i matchen mer och mer då man både kvitterade och tog ledningen med 1–2.

I den andra perioden tog Lockerud över matchbilden och visade upp en skoningslös effektivitet mot ett passivt hemmalag. Innan perioden var över ledde Lockerud med 1–5. Västerås lagkapten Matilda Eriksson var ruggigt besviken över spelet i perioden.

– Vi spelar inte det spel som vi ska göra och ibland undrar man om man tror att det ska gå för lätt, och då blir det så här. Vi har haft problem med det här tidigare. När vi gjort bra matcher tror man att det sedan bara ska flyta på av sig själv. Idag gör vi inte jobbet till 100% och då förtjänar vi inte tre poäng.

I inledningen av tredje perioden utökar Lockerud till 1–6 innan Västerås vaknar på allvar. Man inleder en stark forcering som ger utdelning då man trycker in tre raka mål, men man kommer inte närmare än 4–6.

– Vi är ett lag som gillar att springa och har i vanliga fall bra fysik. Vi vill gärna gå upp och pressa och Lockerud är ett lag som man kan gå upp och pressa på. Men vi gjorde det försent när det är endast tio minuter kvar av matchen. Idag skulle vi testa ett annorlunda spel och det fungerade inte riktigt och det sätter sig lite i huvudet på våra spelare. I sista perioden går vi tillbaka och gör en riktigt bra insats och det får vi ta med oss från den här matchen, avslutar Matilda Eriksson.

MATCHFAKTA

Västerås IBS – Mariestad Lockerud 4–6 (1–2, 0–3, 3–1)Målskyttar Västerås: Matilda Henriksson 2, Matilda Eriksson, Ellen Rännar

Powered by Labrador CMS