Västerås IBS utslagna ur SSL–kvalet

Trots ledning efter första perioden lyckades inte Västerås IBS vinna över IBK Göteborg. Gästerna vann med 7–6 och slog i och med det ut Västerås i kvalet till Svenska Superligan.

Västerås var tvungna att vinna kvällens match mot Göteborg för att tvinga fram en tredje och helt avgörande match. Men det var Göteborg som tog ledningen i Kristiansborgshallen efter att Alice Bengtsson hittat rätt. Men Västerås svarade blixtsnabbt då Madelene Backlund skickade in kvitteringen. Samme Backlund skulle även ge Västerås ledningen med 2–1 efter 16.04.

Andra perioden blev en riktig målfest där det bjöds på totalt åtta mål. Tyvärr för Västerås del var det Göteborg som stod för fem av dessa och gick till periodvila med en 6–5 ledning.

Ledningen utökades till 7–5 i tredje perioden. Västerås fick sedan närkontakt igen efter att Matilda Henriksson reducerat till 7–6 med 3,5 minut kvar av matchen. Tyvärr så kom Västerås aldrig ifatt och Göteborg kunde vinna matchen med 7–6 vilket innebar att man vann playoff 1 med 2–0 i matcher.