Västerås IBS förlorade första kvalmatchen

Västerås IBS åkte på en förlust när man inledde kvalet till Svenska Superligan i innebandy. IBK Göteborg vann det första mötet med 7–2 i Torpahallen i Göteborg. Nu har Västerås kniven mot strupen då de måste vinna två raka matcher för att vända den här matchserien.

Publicerad

Västerås tog ledningen i den första perioden då Nellie Wiberg satte 0–1 framspelad av Matilda Eriksson.

I den andra perioden kvitterade Göteborg efter endast 22 sekunders spel. Men Göteborgs chockstart var inte över, 2–1 kom 47 sekunder senare då Alice Bengtsson hittade rätt bakom Västerås målvakt Madeleine Hammar.

I den tredje perioden körde Göteborg över Västerås målmässigt då man gick ifrån och vann matchen med 7–2.

På torsdag drabbar lagen samman i Kristiansborgshallen med matchstart klockan 19.00. Då är det bara vinst som gäller för Västerås om man vill hålla liv i säsongen och drömmen om SSL-spel till nästa säsong.