Kajsa Karlsson i duell med Huddinges storstjärna Nina Baresso. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 6Visa bildtextBild 1 av 6

Västerås Basket föll mot Huddinge

Västerås Baskets damer var nära att knipa poäng mot Huddinge i basketettans fortsättningsserie. Men Huddinge – med stjärnan Nina Baresso i spetsen – kunde vinna med 65–61 i Viksängshallen.

Publicerad

– Vi gjorde en dålig tredje period som Huddinge vann med 19–10. Då blev det lite uppförsbacke men vi slet som djur där och hade en liten chans att få matchen till förlängning, säger Västerås Baskets tränare Hans Hägg.

Matchen svängde till stora delar, så även ert spel. Vad säger du om er prestation?

– Det var lite upp och ner men Kajsa Karlsson gör en bra match med bra statistik. Men vi hade ingen annan som hade det där extra flytet i anfall, vi behöver ha någon som stoppar i 15–20 poäng.

Ni hade lite missflyt med en hel del bollar som rullade ur, håller du med?

– Det är det där lilla extra flytet som saknas. Jasmine Abdelkader gjorde en hel del poäng idag och det behövs. Men idag hade inte Amelie Nilsson något flyt med poäng som man så väl behöver för att vinna matcher av den här kalibern.

Finns det något positivt som du kan ta med dig från matchen?

– Jag tycker att vi har steppat upp oss i de två sista matcherna trots att det är förluster. Som lag är vi nu med och hugger och kunde lika väl ha kunnat vunnit dessa två matcher och då hade det varit frid och fröjd. Vi är med och tävlar nu och det är viktigt. Nu gäller det att få den där segern så att självförtroendet kommer tillbaka och då sätter man de där skotten, avslutar Hans Hägg.

Powered by Labrador CMS