Nu är det klart – VIK åker ur Hockeyallsvenskan. Foto: Helena Andersson

”Västerås är en smått oförklarlig gåta"

Igår kväll blev det definitivt. VIK Hockey åker ur Hockeyallsvenskan och spelar nästa säsong i Division 1. Det här väckte en hel del reaktioner runt omkring i Hockeysverige.

  • Publicerad 08:37, 14 apr 2017

Jonas Cronert‏, politiker: ”Idag dog Västerås som hockeystad. Fotbollen utmanar. Aldrig haft bättre chans. Tvivlar på hockeyns snabba återkomst.”

Fredrik Söderström‏, tränare Oskarshamn: ”Västerås är en smått oförklarlig gåta! Kan inte hela storyn, men tufft läge. Många fina lirare genom åren, ta er i kragen, igen! Lycka till!”

Gurk-Olle‏, VIK-tyckare: ”Okey, vi har åkt ur. Tack för kaffet! Själv kommer jag står där till hösten igen. Redo. Åka och kolla försäsongsmatcher.”

Mikael Norén‏, skribent på VIKFanCentral: ”Hoppas VIK-ledningen redan ikväll påbörjar lagbygget på allvar. Mycket sent ute nu.”

Chris Härenstam, tv-profil: ”Västerås åker alltså ut ur HockeyAllsvenskan. Vad är det egentligen som har gått snett i föreningen?”

Johan Bengts, sportreporter P4 Västmanland: ”Ett #VSKFotboll med god ekonomi vinner premiären inför 5600 åskådare samma kväll som #vikhockey åker ner i ettan. Vem såg den komma?

Tobias Johnsson, bandyprofil: ”Tronskiftet som publiklag i stan kunde inte bli tydligare än ikväll.”

Johan ”MrMadhawk” Svensson, Hockeyexpert på Expressen: ”Jag ifrågasatte detta redan när man, mitt i kvalserien valde att ge Tony Zabel ”ledigt”. Då hoppade Christer Olsson av sitt uppdrag, och plötsligt fick J20-tränaren Thomas Pananen leda denna skuta, som haverade totalt efter tränarbytet. Vad tänkte styrelsen med? Tänkte man över huvudtaget när man mitt i en kvalserie sätter en tränare åt sidan!? Vilka signaler sänder man till en spelargrupp då? Det är väl klart som tusan, att det skulle gå åt skogen då.”

Mats Wennerholm, hockeykrönikör på Aftonbladet: "Det är deprimerande att en sådan storklubb slarvar bort allt i slutet av säsongen. Men det är inte första gången och förmodligen inte den sista heller."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

VÄSTERÅSAREN

Vem vill du ska bli Västeråsaren 2017? Lägg din röst här!

SMAKFULLT

Drinkarna som förgyller festen

Liva upp vintermörkret med lite festliga drinkar! Agnes Viklund är bartender på populära nattklubben Nya Hattfabriken i Västerås. Hon delar här med sig av sina bästa tips för att gör dig till kung...tisdag 19/12 9:45

Bartendern med stans bästa utsikt

Tips: Georges fem bästa drinkar Västerås och Sveriges högst belägna cocktail- och pianobar Sky Bar, hittar man på Hotel Plazas 24:e våning. I baren hittar man den glada bartendern George Kakaji. – Härlig arbetsplats med underbara...lördag 21/10 21:50

”Vi kallar det kort och gott junkfood de luxe”

SMAKFULLT Smarriga hamburgare, kall bärs och toppfotboll på storbildsskärm är en oslagbar ”combo” för många. Ett koncept som är lyckat för sportbaren Allstar på Punkt i Västerås. – Vi erbjuder ett vardagsrum...tisdag 17/10 11:20

KURSER & UTBILDNINGAr

RÄTT RÄTT

Amir testar Apotekarnes julmust

Mästerkocken Amir Kheirmand testar i Apotekarnes klassiska årsmust. Dessutom försöker han lista ut vad som är den hemliga ingrediensen i drycken.tisdag 19/12 9:38

Amirs såsskola: bechamelsås

Mästerkocken Amir Kheirmand har tagit på sig ett riktigt "såsigt" uppdag. – Jag har dragit igång en såsskola på min Youtubekanal Rätt Rätt. Vi ska gå igenom alla grundsåserna och förklara hur man gör...tisdag 7/11 16:17

Amir testar nya Gorbyssmaker

Gorbys har släppt nya smaker – Veggies och Taco. Klassikern har också kommit med ett nytt recept. Mästerkocken Amir Kheirmand och hans högra hand Alfred köpte hem dem för att testa.torsdag 12/10 18:13

QUIZ

Känner du igen dig i gamla Västerås?

QUIZ: Vecka 19. Testa dig själv! Här är ett antal bilder från gamla Västerås. Se om du känner igen dig.fredag 12/5 9:39

E-TIDNING