Conny Strömberg från tiden när han spelade i Örebro. Foto: Wikipedia

Värvningsbomben: Conny Strömberg klar för VIK

Ryktena har florerat envist under senaste tiden. Nu är det klart – Conny Strömberg återvänder till VIK Hockey.

Publicerad

Det är den stora värvningsbomben som alla har väntat på.

Det 42-åriga spelgeniet Conny Strömberg återvänder till VIK, klubben som han lämnade mitt under säsongen 14/15.

Vid 21-tiden bekräftades värvningen på VIK:s hemsida:

– Det känns jättekul, Conny är en skicklig hockeyspelare och härlig profil. Han kommer hjälpa oss i offensiven och framförallt i Powerplay. Det kändes extra viktigt nu när vi tappat Lehmann att få in en passningsskicklig spelare som kan leverera bra pass i både fem mot fem och powerplay. Han kommer hit och tränar imorgon och är redo för spel på lördag, säger sportchef Patrik Zetterberg till www.vik.se.

Enligt uppgift kommer Strömberg att debutera redan på lördag när VIK möter Piteå.

Conny Strömberg kommer närmast från den allsvenska klubben Västervik där har han gjort noll mål och 10 assist på 23 matcher.

Tidigare under torsdagen gjorde VIK klart med den 24-årige Jesper Johansson från Halmstad Hammers.

I och med dagens dubbla värvningar är VIK klara nu klara på tranfermarknaden. Patrik Zetterberg är nöjd över vad han lyckats åstadkomma.

– Det har varit hektiska dygn här sista tiden med mycket samtal och scouting, vi har fört mycket dialoger. Det har varit en tuff marknad i år, det ser vi ju på marknaden som är där allsvenska klubbar går och plockar spelare från fortsättningsserierna i division ett. Då är det tufft för oss som tittar på samma spelare när allsvenska lag är där, dom står ju lite högre i kurs så klart, säger han till www.vik.se och fortsätter:

– Men jag är jättenöjd med dagen, först när vi fick in Jesper, en spelare som jag verkligen ville ha, som jag tycker passar jättebra in i det här. Sen har jag och Conny haft en dialog, han har funnits med hela tiden. Ju längre dagen har gått så har det känts mer rätt. Utifrån det som är ute på marknaden så är det inget snack om att om vi hade möjligheten att ta Conny så ska vi ta honom. Det föll ju väl ut till slut. Allt det här arbetet man har lagt ner känns värt det såklart när jag tycker vi har landat två riktigt bra spelare som jag är helt övertygad om kommer hjälpa oss framöver.

Powered by Labrador CMS