Försvararen Ilir Berisha lämnar den albanska högstaligan för att förstärka VSK. Foto: VSK Fotboll

Utlandsproffs förstärker VSK

Efter flera meriterade nyförvärv kommer här nästa sommarpresent till VSK-fansen. Mittbacken Ilir Berisha är klar för VSK. – Det är bara att gasa på, säger Berisha till VSK:s hemsida.

Publicerad

– Det känns bra, jag ser fram emot att hjälpa VSK uppnå de mål man har satt upp. Det är rätt beslut att återvända efter 1,5 år utomlands.

De senaste 1,5 åren har Berisha tillbringat i Albaniens högstaliga och laget Flamurtari Vlorë och han tar med sig erfarenheten.

– Albanien var ett bra läge just då och jag valde det för att utmana mig själv också. Det är en bra liga och jag tar med mig erfarenhet och kultur.

Det finns två anledningar till att Berisha valt Västerås Sportklubb, dels gillar han projektet och dels är hans fru från Västerås.

– När jag fick höra om VSK och projektet här så kändes det rätt. Lägger man till delen med familjen så kopplas allt samman och pusselbitarna faller på plats. Min fru är också höggravid och det var ingen tvekan om att hon ska föda här.

Berisha är en spelande mittback och har noterat att det är forne mittbacken Johan Mjällby som är manager för VSK.

– Jag kände igen namnet sedan tidigare och det är skönt att höra att han var mittback. Han har rutin från Celtic och England och det känns bra att ha den typen av tränare som känner igen min position.

Berisha är uppväxt i Tyskland och Kosovo. 2012 gick flyttlasset till Örebro och ÖSK där han tillbringade tre år, två år i Allsvenskan och ett år i Superettan. 2015 blev det flytt till Gefle IF innan det bar av till Albanien. Nu väntar en höst i jakten på Superettan.

– Det är tolv matcher kvar och det är bara att gasa på och försöka komma in i en bra rytm, jag ser fram emot en bra höst.

Så här kommentar från Michael Campese, klubbchef VSK Fotboll, nyförvärvet:

– Målsättningen var att hitta en rutinerad och meriterad spelare som spelat i Allsvenskan och Superettan i varje lagdel, och Berisha är sista pusselbiten kring den delen. Det föll sig bra att hans fru är från Västerås och att de kände för att flytta hem. Han har gjort drygt 30 matcher i Allsvenskan och är en stor, stark och stabil mittback med landslagsmeriter i Kosovo. Totalt har vi fått in fem spelare nu och det här inte bara en satsning för hösten utan även framåt då vi skrivit minst 1,5 årsavtal med dessa nya spelare.

​Fakta: Ilir Berisha

Född: 25 juni 1991

Längd: 187cm

Position: Försvarare

Moderklubb: FC Prishtina

Tidigare klubbar: Örebro SK, Gefle IF, Flamurtari Vlorë

Aktuell: VSK Fotbolls senaste nyförvärv

Kontraktslängd: 1,5 år

Powered by Labrador CMS