Tung kväll för Västerås bandylag

Det blev en tung kväll för Västerås bägge bandylag. VSK Bandy fick se sig besegrade av Edsbyn som vann med 8–2 på sin hemmaplan. Tillberga Bandy blev nollade på hemmaplan då Bollnäs vann med 9–0 i ABB Arena Syd.

Det blev ingen lyckad onsdagskväll då Västerås bägge elitserielag åkte på storförluster. Formstarka VSK tog visserligen ledningen mot Edsbyn då Ted Bergström inledde målskyttet i Svenska Fönster Arena i Edsbyn. Sedan var det mycket Edsbyn som hade en effektiv period i matchen mellan den 23:e till den 30:e minuten då man gjorde fyra snabba mål och skaffade sig en 4–1 ledning som även var halvtidsresultatet.

I den andra halvleken fortsatte Edsbyn på inslagen linje och utökade ledningen till 7–1 innan Robin Folkesson lyckades sätta ett tröstmål. I den 80:e minuten fastställde Edsbyn slutresultatet till 8–2.

Bollnäs hade inga större problem med att besegra Tillberga Bandy som har det tufft för tillfället. I Bollnäs var det storstjärnan Patrik Nilsson som var tongivande med fyra mål i matchen. Tillberga lyckades inte att göra något mål denna kväll och Bollnäs vann med 9–0 i ABB Arena Syd.